Rosenborg med klart budskap på fotballskole

– Skap glede i barnefotballen

Sondre Mathias Blom kaster seg etter ballen og redder, mens andre keepere applauderer. Akkurat slik Rosenborg ønsker det.

MOLDEDRAKT: Sondre Mathias Blom stilte på Rosenborg fotballskole i Molde-drakt. Og unge Blomt reddet skuddene som kom. 

DOMMER: Gudmundur Thorarinsson fikk prøve seg som dommer under RBK-fotballskole på Spillum søndag. Og ved kampslutt var det stas å bli avbildet med RBK-stjerna. 

Bildetekst Bildetekst 

arkiv

SPILLUM: – Vi ønsker at barna skal ha det veldig bra på fotballskolen. Det skal være glede i barnefotballen. Barna skal ta et lite steg videre sånn fotballmessig, og komme heim til mamma og pappa med smil om munnen, sier Lasse Hoftun.


Positive tilbakemeldinger

Han er sønn av tidligere RBK-stjerne, Erik Hoftun, og er sammen med Vegard Skorstad ansvarlig for Rosenborg fotballskole. Helga brukte han på gressbanen på Spillum, der det var fotballskole fra fredag til søndag.

– For en som er glad i fotball så er jo dette den beste plassen å være akkurat nå. Mange glade og ivrige barn; en klubbarrangør som er særdeles flinke innen frivillighet, og samtidig skinner sola. Det er jo bare suverent, sier han og smiler etter å ha bidratt som instruktør. Og da satt superlativene løst.

– Ja, men det er viktig. De unge må få positive tilbakemeldinger. Det er det som skaper mestringsfølelse for barna. Vi trenere må bidra til å skape denne gleden i barnefotballen, sier han.

I Rosenborgs glanstid på 1990-tallet, gikk Erik Hoftun foran med suverene holdninger. Nå fronter sønnen Lasse det samme når han reiser rundt på sju fotballskoler som Rosenborg arrangerer i sommer.

– På hver fotballskole er det MOT-foredrag. Det er viktig at de unge får med seg gode holdninger. Her er lagene inndelt på lag, og den spilleren på hvert lag som utmerker seg mest med dette, blir invitert til MOT-camp på Lerkendal i forbindelse med seriekampen mot Vålerenga i høst, sier han.


Godt fornøyd

Trond Sedeniussen i Spillum IL har stått sentral i gjennomføringa av fotballskolen. Han roser Rosenborgs deltakelse.

– De har en klar tanke på hvordan de vil skolen skal gjennomføres. Det er 130 spillere med på skolen her på Spillum, og vi er opptatt av at spillerne som deltar skal få en allsidig og morsom skole. Derfor er det både fotballspill, instruksjon, fotballgolf og natursti. Variasjon er et stikkord, smiler han.

Og smilte gjorde spillerne da de fikk storfint besøk på fotballskolens siste dag. For da troppet Rosenborg-spilleren Gudmundur Thorarinsson opp på gressmatta på Spillum. At Molde ble banket 3-1 i storkampen på Lerkendal kvelden i forvegen, gjorde ikke humøret direkte dårlig.

– Det var en kjempeviktig seier lørdag. Vi var bedre enn de så det ble en klasseseier. Med et fullsatt Lerkendal og med våre gode supportere så ble det en kjempedag, smiler Gudi.