– Kjempestart på sesongen

I løpet av det første døgnet av laksefiske i Namsen er det tatt nesten ett tonn laks.

Terje Hakkim, Erling Reppestad, Thomas sagvik og Asbjørn Sørhøy. FOTO: BJØRN TORE NESS  Foto: BJØRN TORE NESS

arkiv

NAMSOS: Leder i Namsenvassdragets grunneierforening, Jan Olav Tømmerås sliter med å holde inne begeistringen for årets start på fiske i Namsen.

– Det har vært en voldsomt bra start, og det er veldig bra ut for resten av sesongen, forteller han.

Snakker vi om en rekordstart?

– Det kan jeg ikke svare på,  for det vet jeg rett og slett ikke. Det kan godt hende at det er rekord, for det er blitt tatt laks i hele vassdraget. På grunn av varme temperaturer har laksen kommet seg opp langs hele elva, og det er ikke ofte den gjør det. Som regel tar det litt tid før den får beveget seg opp i vassdraget, men i år er det allerede tatt laks lagt opp i elva, sier Tømmerås.

Hva med størrelsen på fisken?

– Det blir tatt fisk i alle størrelser, men det har ikke blitt tatt noen på 20 kilo ennå. Det tror jeg vi kommer til å se i løpet av kort tid, mener Tømmerås.


Han forteller videre at forholdene i Namsen for tiden er veldig gode.

– Det er fin vannstand og gode temperaturer, samtidig som det er mange fiskere i starten. det er jo slik at det ofte er et håp i et hengende snøre, og når det da er mange snører i vannet finns det mye håp, ler Tømemrås.

Er det blitt tatt noen vinterstøinger? (laks som har overvintret i elva)

– Nei, jeg har ikke hørt om at det er blitt tatt det ennå. Det har nok igjen noe med temperaturene å gjøre. Når det blir varmt i elva drar vinterstøingene ut mot havet igjen, sier Tømmerås.

Den største laksen i løpet av åpningsdøgnet var på 16,5 kilo, og ble tatt på valdet Nedre Vibstad av fisker Øyvind Liabø og roer Rune Liabø. 

På andreplass kom en laks på 15, 2 kilo og ble tatt på valdet Foss / Engstad av fisker Frode Torsholen og roer Svein Jarle Nygård.

Følg med på laksebørsen her!

Send oss dine bilder ved å sende bilde på mms. Da sender du bildet med kodeord NALAKS til 2005.