Spøk ble til klassetur!

Her ser vi Tonje-Kristin Tuven Heimsnes etter å ha intervjet folk i Namsos. 

FRA VENSTRE: Maren Wassås, Emma Edvardsen, Sverre Emanuel Øiangen og Eirik Wedde. 

Her er Maria Eide og slapper av etter lang tirsdag. 

arkiv

7. Klasse ved Kolvereid skole deltok i en konkurranse som NA har laget, men fant ut at det var en april-snarr.

Kristine Sverdrup og NA hadde planlagt å lure alle elevene i 7. Klasse. NA hadde lagd en konkurranse om å bygge den største snømannen siden det ble så mye snø den 1. April. Premien var å få en klassetur til Namsos. Elevene ville så gjerne vinne, så de brukte begge friminuttene sine på snømannen. Snømannen var 3 meter høy! Samme dag fikk elevene vite at konkurransen var en spøk. Redaktør i NA (Kim Riseth) syntes spøken var så morsom, at han bestemte seg for å likevel sende elevene pluss lærerne til Namsos. Turen var en journalist-dag der de skulle være journalister. Hver eneste elev fikk omvisning i bygget og tips om hvordan det er å være journalist, før alle fikk et oppdrag som journalist.


Vi spurte noen av elevene om hvordan de reagerte da de fikk vite at det var en spøk:

- Jeg ble sur og irritert fordi vi hadde brukt så lang tid, sa Tormund Klingen.

- Jeg ble irritert og forbanna, sa Jonas Sørenmo.


En av gruppene i Namsos fikk i oppdrag av Kim Riseth om å dra til NAVA sport og intervjue de ansatte på bygget og spørre dem hva de solgte mest av i butikken og hva som har skjedd med NAVA oppigjennom tidene og de fant ut at det har vært en stor brann på 70-tallet. Og de svarte også at NAVA var det første bygget i Namsos med rulletrapp. 

Vi stilte også jr. journalistene noen få spørmål, om hva de hadde funnet ut.

- Vi har funnet ut hva NAVA står for, svarte Maren Wassås.

Resten av jr. journalistene pratet litt med sjefen, og stilte noen spørsmål. Vi spurte også jr. journalistene om hvilken informasjon de hadde fått fra sjefen.

- NAVA var jo det første bygget i Namsos som hadde rulletrapp, og det er også en familiebedrift, sa Birger Bergsli Arnø.