– Et prakteksempel

Colonialmajor Odd Reitan fikk en telefon fra «maskråka» Øystein Tungseth på 80-tallet. I dag er namsosingen alltid en referanse når Reitan snakker om Rema-historien.

SJEFEN SJØL: Colonialmajor Odd Reitans (til venstre) forhold til Namsos så dagens lys for 25 år siden, da kjøpmann Øystein Tungseth sjarmerte ham i senk med stor planer. foto: Bjørn Tore Ness 

arkiv

NAMSOS: Mr. Rema sparer ikke på historiene når han blir spurt om å fortelle litt om forholdet til Namsos og familien Tungseth.

– De kjenner jeg godt, ja. Tungseth-familien er en veldig dedikert familie som har viet livet sitt til Rema og butikken, sier han.

Forholdet mellom Reitan og Tungseth startet på 80-tallet. Akkurat i det tidsrommet Reitan hadde bestemt seg for å ta det litt med ro.

– Øystein tok kontakt med meg da jeg hadde kontor på kvisten i St. Olavs gate i Trondheim. Vi hadde åpnet mange butikker siden 1979, så jeg hadde bestemt at vi skulle ta det litt med ro. Øystein presenterte seg som kjøpmann fra Bangsund, og sa han ville ha retten til å drive Rema-butikk i Namsos, forteller Reitan.

Men Reitan hadde verken penger eller folk til å etablere flere butikker på den tida, men kjøpmannen fra Bangsund ga seg ikke.

– Til slutt ble vi enige om å møtes, og til Trondheim hadde han med seg store planer. Jeg ble ganske imponert over de forberedelsene han hadde gjort, men vi hadde rett og slett ikke tid til å etablere butikker, prøvde jeg å si.

«Maskråka» Tungseth fortsette bare videre, og fikk til slutt overtalt Reitan til å komme til Namsos.

– Der pekte Øystein på en jordflekk, og sa at han ville ha butikk der. «Æ bygge, du betale», husker jeg han sa, ler Reitan.

Reitan hadde aldri trodd de skulle åpne Rema-butikk i Namsos på den tida, men slik ble det.

– Øystein er et flott eksempel på hvordan inkludere familien i en slik bedrift, og det er knapt noen i Rema i hele Norge som har vært med så lenge, selv om det er flere som har holdt på nesten like lenge, sier Reitan.

– Jeg må også si at jeg er stolt over det Tungseth-familien har fått til. De er hyggelige og flinke folk som også har hjulpet andre. Det er en grunn til at han ble kalt «Tyson Tungseth». Han slo jo knockout på alle konkurrentene.