Med mål om mange mål

Han har scoret mot Rosenborg – og vil ikke stoppe med det. For Sander Sevaldsen ønsker å bli en målscorer på høyt nivå.

LOVENDE: Sander Selvaldsen fra Bindal har markert seg i toppen av 2. divisjon for Nardo. I morgen er Trysil motstander på bortebane, mens ha sist helg bidro til at Morten Strand og hans Gjøvik/Lyn ble sendt heim med 1-2-tap fra Nissekollen. 

arkiv

NISSEKOLLEN: – Hva målet er? Det er i alle fall å score noen mål, sier han med et smil.

Vi møter bindalingen i sommersola på banen som lyder navnet Nissekollen. Det er Nardos heimebane.

For det er i Nardo han spiller, 19-åringen fra Skjelvikssjøen i Bindal. 2. divisjonslaget har etablert seg helt i toppen av si avdeling, og etter åtte spilte kamper er det bare Elverum som er foran laget på tabellen.
"Rosenborg holdt høyt tempo, men jeg ble ikke skremt.

SANDER SEVALDSEN

Bindaling i Nardo-drakt
Ikke skremt

Men om laget ikke skulle rykke opp i 1. divisjon i år, er det uansett en kamp som har festet seg ekstra hos Nardo-supporterne – og trolig også spillerne. Og det var en kamp der unge Sevaldsen kom i fokus.

Laget møtte Rosenborg i 3. runde av NM. Sjelden har det vært så mye folk rundt Nissekollen. Rosenborg ledet oppskriftsmessig 2-0 da Sevaldsen reduserte til 1-2 og skapte spenning. Samme spiller vær nær ved å utligne til 2-2.

– Det var en spesiell kamp. Og selvsagt var det ekstra moro å score mot dem. De holdt høyt tempo, men jeg ble likevel ikke skremt, sier han.


Riktig klubb

Det er bare et langt utspark fra Nissekollen til Lerkendal. Men om det bare er noen hundre meter som skiller banene, er det to forskjelllige fotballverdener som åpner seg når man går «inn i klubben». For der Rosenborg er millionbedrift og spillerne hever millionlønninger, er Nardo dugnadsklubben.

På dette området skiller laget seg ut også fra mange av sine motstanderlag i 2. divisjon. Lag som Elverum, Brattvåg og Gjøvik/Lyn satser tungt på å etablere seg i toppen. Nardo ønsker å etablere seg som god klubb i neste års 2. divisjon, for knapper og glansbilder i ei økonomisk sammenligning med de nevnte klubbene.

Og Sevaldsen trives med det.

– Da jeg flyttet til Trondheim og begynte på videregående skole, var jeg på søken etter en klubb. Etter hvert ble det Nardo, og det har jeg ikke angret på. Det er en fin klubb, med god tone, sier han om bydelsklubben som har nordtrøndersk trener i Tormod Bjerkeseth med fortid blant annet i Verdal og Levanger. Han gir Sevaldsen stadig mer spilletid.

– Det ble en stopp i min utvilking i fjor da jeg fikk en lyskeskade i siste treningskamp før seriestarten. Jeg lærte av det også, blant annet å lytte til kroppen, sier 1996-modellen.


1. divisjon

Han ble tidlig lagt merke til i Bindals-fotballen, og fikk rasktprøve seg på A-laget. Det er han glad for i dag.

– Jeg fikk trene med A-spillere, og det gjorde at jeg ble tøffere. Det tror jeg at jeg har hatt mye igjen for, sier han.

Mens han i Bindal var indreløper, er han spiss i Nardo. Og for en spiss er oppgaven klar.

– Jeg må jo score mål. Det er jo det som er jobben på banen.

– Så målet er å skyte Nardo opp i 1. divisjon?

– Jeg ønsker i alle fall å bidra til at vi gjør det bra, sier han diplomatisk.

– Og spill høyere oppe?

– Ja, det har jeg. Alle som spiller fotball drømmer jo om å komme til Tippeligaen en dag. Jeg er ikke annerledes.