– Dette er styggartig

Til tross for et noe surt vær, ble familiedagen hos Norsk sagbruksmuseum på Spillum en publikumsvinner.

  Foto: Jonas Olsen

  Foto: Jonas Olsen

arkiv

NAMSOS: Strømmen av folk som kom innom sagbruksmuseet ville ingen ende ta. Støtt og stadig kom det nye folk ti for å se hva museet hadde å by på. Alt fra kunstutstilling, spikkekurs, redningsbåten Elias, hesteridning og omvisnning på området.

– Vi har kommet hit til dette arrangementet i tre - fire år nå, og vi synes det er kjemepflott at de setter i stand noe slikt. Ungene hadde lyst til å dra hit, selv om været var litt surt, så da har jo arrangørene gjort noe rett, sier Håvard Solum som hadde tatt turen sammen med familien.

Arrangørene var også svært fornøyde med publikumsoppslutningen.

– Det har vært et jevnt sig med folk som har kommet innom, og det er jo kjempeflott. Jeg tror det er kombinasjonen med at området og museet er mer åpent nå enn vanlig, samt at det er mye spennende som skjer, sier museumspedagog Hilde Kristin Øien.

På noen benker satt en gjeng med ivrige spikkere. Tidligere hadde de gjennomført et grunnkurs i spikking, og nå sto spikking av seljefløyte for tur.

– Jeg har spikket en del før, og jeg bruker å lage smørkniver heime som jeg tar i olje og bruker, forteller Samuel Hestø Evensen (11), som også mente at det var veldig morsomt å komme til familiedagen.