Knut Bernhard Thorsen fikk Kulturprisen:

– Jeg er fullstendig sjokkert

Lørdag ettermiddag ble Kulturprisen i Namdalseid utdelt, og vinneren ble svært overrasket.

PRISVINNER: Knut Bernhard Thorsen fikk årets Kulturpris for Namdalseid kommune for 2015. Her er han sammen med ordfører Steinar Lyngstad.  

arkiv

NAMDALSEID: – Det er en glede å kunne meddele at velfortjent vinner av Namdalseid kommunes kulturpris for 2015 er Knut Bernhard Thorsen, sa ordfører Steinar Lyngstad under Glada´n på Eide.

Thorsen har utført en stor og mangeårig innsats som primus motor, trener og ressursperson for barn og unge i Namdalseid idrettslag, innen fotballen, heter det i begrunnelsen.

– Vedkommende bruker svært mye av sin fritid, kveld, helg og ferie, og det hadde ikke vært mye fotball på Namdalseid uten hans innsats, står det i begrunnelsen.

Kulturprisen består av et innrammet trykk laget av kunstneren Carol Comiskey verdi 5000 kroner, samt blomster.


Overrasket


– Jeg er fullstendig sjokkert. Dette var ikke engang i mine tanker. Det er fryktelig artig å få en sånn pris, sier 42 år gamle Knut Bernhard Thorsen.

Han forteller at han har bidratt på mange plan innen fotballen på Eide. Han har både vært trener, leder i fotballgruppa, og bidratt på anleggssida.

– Jeg var pådriver for å blant annet få på plass en kunstgressbane her, forteller han.

I mange år har han spilt fotball selv også, og nå spiller han for sjettedivisjonslaget til Namdalseid.


Fokus på frivillighet


– Etter jeg fikk barn har jeg bidratt mer på trenersida da, men jeg har ikke plan om å slutte å spille fotball så lenge helsa holder og at jeg klarer å henge med, sier han.

42-åringen har trent flere lag hvert år, men han tror det blir mindre nå som barna hans er blitt større. Han setter uansett stor pris på å få Kulturprisen.

– Det er en anerkjennelse. Jeg takker veldig for prisen, og spesielt på vegne av idretten. Det er viktig at frivillig arbeid blir satt pris på, sier han.