Kjærlighetsforsikring

Ill.bilde til økonomispalta 

arkiv

En av mine største gleder er å løpe lange turer langs skogsbilveier sammen med Tara, hunden vår. Hun er verdens beste treningskompis, alltid like glad og fornøyd, og elsker turene våre.

I går formiddag var vi ute på tur, Tara tasset og løp ved siden av meg, og jeg forundret meg over hvor glad en kan bli i en hund. Hun er som et fullverdig familiemedlem. Samtidig vandret tankene inn på en artikkel jeg nettopp hadde lest om at mange forsikrer hundene sine bedre enn sine egne barn. Ja, for slik er det visstnok. Vi er redde for de økonomiske utgiftene en syk hund kan påføre oss, mens helsa og framtida for våre egne, som at et barn blir alvorlig sykt, utsatt for en ulykke eller ufør i ung alder, bekymrer oss mindre. Merkelig.

Barneforsikring er et forsikringsprodukt som mange har sterke meninger om. Noen mener at vi i Norge ikke trenger å forsikre barna våre ettersom vi har et offentlig helsevesen som prioriterer barn, og et godt stønadssystem. Men er det godt nok i alle sammenhenger?

En enkel og rimelig barneulykkesforsikring dekker behandlingsutgifter og gir erstatning ved medisinsk invaliditet som følge av ulykke. Men ved å utvide dekningen får man en forsikring som også gir erstatning dersom barnet blir medisinsk invalid som følge av sykdom, samt en egen uføredekning.

Det er langt mer vanlig å bli ufør som følge av sykdom enn ulykke, faktisk skyldes kun fem prosent av barns uførhet ulykker. Barn er forsikret mot ulykker på skolen, men ikke på fritiden. Sykdommer er barn dårlig dekket mot. Da er barneforsikring et godt alternativ.

Men, det er hunden som forsikres. Og bilen selvsagt, snøscooteren og campingvogna, båten og smykkene, huset og hytta. Vi er ikke like flinke til å forsikre det som virkelig betyr noe. Kjærlighetsforsikringer kaller vi det, det å forsikre seg mot uventede og vanskelige hendelser knyttet til barn og ektefelle, de vi virkelig elsker, de viktigste i livet vårt.

Heldigvis opplever vi at flere blir bevisste og skaffer seg kjærlighetsforsikringer. Nærmere 581.000 barn er nå dekket av en eller annen form for barneforsikring. Det tilsvarer over halvparten av alle barn under 18 år i Norge.

Løpeturen gikk videre. Tara og jeg fortsatte turen vår, der vi løp alene en lørdag formiddag i noen av de flotteste omgivelsene Norge har å by på. Jeg tittet nok en gang ned på Tara og sa stille: «Joda, du er forsikret du også, av kjærlighet, nesten like mye som de andre familiemedlemmene.»Jon Håvards tips:

Tegn barneforsikring så tidlig som mulig, slik at barnet ikke får reservasjoner for eventuelle sykdommer og skader som oppstår før forsikringen tegnes.


Sjekk at barneforsikringen dekker både sykdom og ulykke.


Tenk gjennom hvilke forsikringer og forsikringsdekninger du egentlig trenger.