Her er årets største laks – så langt...

Bjørn Tore Nordlund fra Namsskogan dro søndag i land en laks på hele 17,5 kilo. Det er sesongens største i Namsen og ny personlig rekord.

STORFANGST: Denne storlaksen lot seg søndag lure av meitemarken Bjørn Tore Nordlund hadde agnet kroken med. Foto: Privat 

arkiv

FISKUMFOSS: – Den største laksen jeg har fått tidligere er 11 kilo. Så vi kan si jeg knuste min egen rekord, sier Bjørn Tore Nordlund.

Søndag dro han på land en laks på ikke mindre enn 17,5 kilo i Nedre Fiskumfoss. Det er i følge laksebørsen sesongens største så langt – og ikke langt unna fjorårets største. Da ble en 18,7-kilos laks tatt opp.

Rekordfisken var også den tredje laksen som lot seg lokke av meitemarken Nordlund fristet med søndag.

Mistet to

– Den første mistet jeg nok på grun av et litt for svakt snøre. Det var en god størrelse på den. Den andre ble jeg nok for utålmpdig med og rykket litt for tidlig da den tygget på marken, forteller Nordlund som pleier å legge to til tre fisketurer til Namsen gjennom en sesong.

Men å se ham i elva allerede 5. juni hører til sjeldenhetene.

– Jeg pleier vanligvis å vente til lenger ut på sommeren når det er mer laks. Men jeg hadde hørt det var mye og stor laks i elva allerede nå. Og det stemte jo, sier Nordlund som til daglig jobber som enhetsleder i Namsskogan kommune.

Blir gaver

– Hva skal du gjøre med fisken?

– Den er filettert og nå skal den røykes. Av hode og bein blir det nok en god fiskesuppe.

– Det blir kanskje litt gaver av den røykelaksen?

– Jeg ser ikke bort fra det. Dattera mi er veldig glad i røykelaks, men jeg tror nok det kan bli mye å spise så mye. Så noe må vi nok gi bort.

Følg med på laksebørsen her!

Send oss dine bilder ved å sende bilde på mms. Da sender du bildet med kodeord NALAKS til 2005.


Related content