Ungt preg på årets dager

I stedet for å prøve å tenke seg til hva ungdommen ønsker seg av aktiviteter, utfordret like godt komiteen ungdommen til å ta ansvar selv. Den oppgaven tok de på strak arm.

TØFT NOK: Ungdommen tror årets Kolvereiddager blir topp. Med deres hjelp har komiteen fått fram flere tilbud for unge. Fra venstre: Tora Sylten Stokland, Ingrid Andrea Holthe Olsen og Thea Urdshals Johansen. 

arkiv

KOLVEREID: – Det er alltid viktig å spørre dem det gjelder. Vi tror Kolvereiddagene gjør rett i å ta oss med på planlegginga av ungdomsaktivitetene, sier Tora Stokland og Thea Johansen, begge fra Nærøy ungdomsskole (Nus), og Ingrid Andrea Holte Olsen som leder det ungdomsrådet som representerer ungdom fra både Nus, Val videregående og YNVS.

Det nye samarbeidet gir seg utslag i flere nye tilbud. Blant annet har ungdommene fått i stand et samarbeid med Seaside Dancing.

– Seaside åpner rett før Kolvereiddagene, og sammen med martnadskomiteen ønsker vi derfor å få til en alkoholfri ungdomskveld for 8. trinn og oppover, sier elevrådsleder Tora Stokland ved Nus.

Det ble godt mottatt fra alle parter, og nå er det i boks. Foreldreutvalget ved Nus stiller med vakter, og Seaside-sjefen Roy Evensen lover god stemning.

– Vi må ha mye lys og et bra show, godteri – kanskje pizza – og alkoholfritt fra fancy glass. Musikk er aller viktigst. Den må være helt ny, eller gammel. 80- og 90-tallsmusikk kan gå, men ikke hitene fra i fjor, lyder den konkrete bestillinga fra jentene.

I år blir det ikke tivoli under Kolvereiddagene. Det erstattes av Barnas Festival i samme området.

– Tivoliet har vært en møteplass på kveldstid. Men vi får jo ungdomskveld på Seaside, nye aktiviteter på dagtid, NTE-scene og konsert med Isac Elliot, sier jentene som tror dette blir bra.