– Vi er mange som føler oss sveket

– De som har vært med å bestemme dette vet ikke hvilke konsekvenser dette vil få for omdømmet vårt, sier Ole Martin Dahle.

Frustrert: Ole Martin Dahle føler seg sveket av politikerne. 

arkiv

FLATANGER: Saken han sikter til gjelder regjeringa som mandag kveld vedtok å åpne for felling av havørn på Fosenhalvøya og i Troms. Det får ifølge Dahle både han selv og mange med ham til å føle seg sveket.

Les også:

Får felle kongeørn

Flertallet på Stortinget har gitt grønt lys til et prøveprosjekt for felling av kongeørn på Fosenhalvøya og i Troms.

– Jeg er først og fremst frustrert over at den godviljen både jeg og mange andre har vist overfor myndighetene når det kommer til kartlegging av både fugler og dyr, blir brukt på den måten som det blir gjort, sier han.

Les også:

Advarer norske politikere mot å gi klarsignal til å skyte kongeørn

«Ørnemannen»: – Helt meningsløst

«Ørnemannen» Ole Martin Dahle frykter for levebrødet sitt hvis det blir gitt tillatelse for jakt på kongeørn.

– Det virker så tilfeldig hvordan myndighetene gjør ting og hvordan de fatter vedtak. Jeg trodde faktisk ikke at regjeringa skulle vedta dette forslaget. De som har vært med å bestemme skjønner nok ikke hvilke konsekvenser dette kommer til å få for omdømmet til landet vårt, sier Dahle.

På Facebook la han ut et innlegg der han ytrer sin fortvilelse over måten både hans og andres bidrag i kartlegging av dyr og fugler, blir brukt mot det de trodde ar hensikten.

– Jeg føler meg så forbannet utnyttet. I min tro på ivaretakelse blir dette et vegkart for svik mot naturen og oss, sier han.