Steinfjellstafetten har mistet mange deltakere siden i fjor

– Vi må tenke nytt

Årets Steinfjellstafett har hatt et kraftig fall i antall påmeldte lag fra i fjor.

BEKYMRET: Bare 13 lag har meldt seg på Steinfjellstafetten i helga. Det gjør løpsleder Trond Brekkvassmo bekymret. Dette bildet er fra stafetten i fjor. 

arkiv

NAMSSKOGAN/RØYRVIK: Bare 13 lag har meldt seg på helgas stafettbegivenhet i Namsskogan og Røyrvik, mot fjorårets 22. Det bekymrer løpsleder Trond Brekkvassmo.

– Det er veldig få lag i år. Vi er i samme situasjon som Namsosløpet var i for et år siden, sier han.

Løpslederen mener det må endringer til for at de skal klare å komme opp på nivå igjen til neste år.

– Steinfjellstafetten er kommet for å bli. Vi må bare brette opp ermene og prøve å finne på noe smart for å øke påmeldinga til neste år. Namsosløpet klarte det, og det må vi å få til, forteller Brekkvassmo.


Ikke for sent


Han vet ikke hva grunnen til den labre påmeldinga kan være, men lufter tanken om å kanskje fokusere mer på familielag og det å ikke være så konkurranseinnstilt i framtida. Selv om påmeldingsfristen offisielt har gått ut, presierer imidlertid Brekkvassmo at folk fortsatt kan melde på lag.

– Folk skal fortsatt få komme og være med. Vi håper vi klarer å få opp tallene igjen. Det er det som er målet, sier Trond Brekkvassmo.


Fint løpsvær


Flest påmeldte er det i klasse 3, mosjonsklassen for damer og herrer med fire sykkeletapper. Her stiller foreløpig elleve lag. I mosjonsklassen uten sykkeletapper er det kun Namdal løpeklubb som deltar.

Mosjonsklassen for damer med sykkeletapper har ingen påmeldte, mens det i mosjonsklassen for barn- og ungdomslag med sykkeletapper stiller to lag.

Værprognosene viser oppholds og og 10-15 grader, med bare løyper. Et fint løpsvær, i motsetning til fjorårets, da store mengder med snø i løypa tvang arrangørene til å legge om noen av etappene.

Steinfjellstafetten


Følgende lag var påmeldt midt på dagen torsdag:

Mosjonsklasse damer/herrer:

Namdal LK 1

Mosjonsklasse m/sykkeletp:

Team Sørli, Otterøy IL, Namdal LK 2, Team Haug/Bach, Harran IL, Trones, Team Sørenget 1, Team Sørenget 2, Hållingen, Elva/Namsskogan 1.

Barn-og ungdomslag

Staldvikingan, Elva/Namsskogan 2.