Unggutt med sjelden kneskade

– Endelig på bane igjen

Her spurter Jørgen Homstad i mål på 200 meter. Og bryr seg ikke det grann om at han blir slått. For tida var slett ikke det viktigste for 13-åringen.

ENDELIG PÅ BANE: Jørgen Homstad har en kneskade av den sjeldne typen. Derfor var det en seier for unggutten fra Overhalla å gjennomføre 200 meter i Kleppen torsdag kveld. Her løper han sammen med Jørgen S. Selnes (til venstre) og Elias Lein Staven. 

Lange løp: Ikke mange deltok på de lengre distansene. Torkil Klingen var en av tre deltakere i sitt felt på 600 meter. Spillumsingen skulle gjerne hatt flere konkurrenter. 

arkiv

NAMSOS: – Nå er jeg bare glad for at jeg gjennomførte. Får bare tro at jeg ikke vår veldig vondt etterpå, smiler unggutten.

Sjelden skade

For tenåringsgutten, som fyller 14 år 31. juli, har ikke konkurrert på bane siden han løp i Veidekkelekene på Lillehammer for ganske nøyaktig et år siden. Han har nemlig en sjelden kneskade. En skade som bare en prosent av Norges befolkning får befetning med.

– Jeg har todelt kneskål i begge knærne. Det har vært vondt, men det skal bli bedre etter hvert som jeg vokser, forteller han.

Han har kjørt mye styrketrening for å bygge opp kroppen til å tåle trening, og nå går det såpass bra at han torsdag kunne gjennomføre 200 meter under NA-karusellen.

– Etter at jeg har brukt knærne litt som i kveld, må jeg sykle i stedet for å løpe de neste par dagene, for ikke å belaste for mye. Men nå går det heldigvis rett veg. Nå skal jeg bli bra.

Han gledet seg over å kunne konkurrere igjen.

– Ja, det har vært kjedelig å ikke få være med i friidrett. Jeg driver med det og langrenn, og nå håper jeg det blir flere stevner på meg framover, sier han.

Unges arena

Mens storparten av Namdalens fremste ungdomsutøvere er opptatt med Tyrvinglekene denne helga, var det de unge som fikk boltre seg under NA-karusellen torsdag kveld.

Omlag 50 deltakere var med. Arrangørene kunne nok gjerne tenkt seg litt flere til start.  Stevnet ble raskt og greit arrangert av drevne arrangører i Namsen FIF med bistand fra Overhalla.