Gjorde det de liker best

Fredag var alle elever i første og andre klasse på musikk, dans og dramalinja ved Olav Duun videregående skole utplassert på forskjellige steder i Namsos - og de koste seg.

1: Hund mot katt i Bjørum Barnehage, med instruktørene Vivian Ytterdal Bolkan (til venstre) og Sunniva Moen Rørvik på hvert sitt lag. 

2: Henrik Nikolai Steffensen gir instruktørene dobbelt «High five». 

3: Jeanette Bye og bandet med konsert på Amfi-senteret. 

4: Ine-Sofie Klykken (4) gikk rett i fella. 

arkiv

NAMSOS: At elevene fremdeles har skoledager å fylle før eksamen, nøt blant annet Bjørum barnehage godt av.

– Jungeldansen var det morsomste. Jeg likte best å være løve, sier Ine-Sofie Klykken (4) mens hun rekonstruerer sin rolle i jungeldansen.

– Opp og ned, opp og ned, sier instruktørene Sunniva Moen Rørvik og Vivian Ytterdahl Bolkan, mens ungene hiver seg inn i dansen med stort engasjement. Senere skulle barna trikse og gi luftige «high-fives».

– Vi hoppet og sånt, oppsummerer Viktor Aagård (5).


Den sorte gryte


Etter en runde luftige hopp var det klart for den klassiske leken «Bro-bro brille», og som forventet havnet hver og en opp i den sorte gryta til slutt. De fikk velge mellom å være hund og katt, for senere var det duket for en real finale mellom hundene og kattene, men hver sin instruktør på lag.

Mot slutten av økta fikk barna selv velge hvilken aktivitet som skulle gjøres om igjen, og forslagene var mange. Det hele endte med en fellesdans der alle var i sving.

Marcus og Martinus dunket i høyttalerne og ungene var i sitt ess. Instruktørene hadde selv en fin opplevelse.

– Vi husker selv når vi hadde barnedans på skolen, så det er en god erfaring for oss å videreføre det. Morsomt var det også, sier Sunniva Moen Rørvik.

Dette er noe jentene kunne tenkt seg å gjøre mer av.

– Det er arti å gjøre noe utenom det vanlige. Dette er noe vi veldig sjelden gjør, så vi kunne gjerne tenkt oss mer av dette, mener Bolkan.

– Lærte ungene noe i dag da?

– Får håpe det. Målet var først og fremst at barna skulle få oppleve litt andre aktiviteter enn de vanligvis gjør.

Instruktørene hadde bare tid til en liten prat før turen gikk videre til Namsos barnehage. Der skulle de gjennomføre samme opplegg. Neste uke blir det imidlertid lite barnehagedans på elevene.

– Da blir det eksamen, sier jentene og haster videre.


Konsert på Amfi-senteret


Det var ikke bare barnehagene som fikk glede av elevene ved Olav Duun vgs. På Amfi-senteret var det akustisk konsert med seks elever. Blant disse var Jeanette Bye, og Truls Opdal.

– Det er fryktelig lite å gjøre på skolen, og da er det fint å spille. Fin oppladning til eksamen, sier Truls Opdal som spilte gitar under fredagens akustiske konsert.

8 8bastian øien alstad