Kulturskolen avsluttet året med forrykende show

Danserne satte «fyr» på Kulturhuset

Nesten 400 dansere, 40 koreografier og fire forestillinger ble båret fram av en lysmann som virkelig var i form denne helga.

Bare gutter: Den ene av to guttekoreografier het «Ninja Hero». 

Ut på Ski: Fra venstre: Sunniva Moen Rørvik, Pernille Sandneseng Høgden, Luna Breivik Pettersen og Cecilia Thorup. 

Selfies: Ikke bare, bare å danse når øya er plassert i mobilen. Fra venstre: Matilde Roland, Marte Fougner, Hanna Staldvik og Sigrid Øien Strøm. 

FADED: Alexandra Bjerke, Anna Haugan, Anna Kristine Eid Strøm og Mona Kveli. 

Ekstra dimensjon: Lyssettinga til Håvard Solum styrket opplevelsen for publikum. 

arkiv

NAMSOS: – Vi har satset mye på lyssetting i år. Det er viktig for oss at elevene skal få en mest mulig profesjonell ramme når de står på scenen, forteller Ina Dahl til NA.

Hun er en av tre dansepedagoger ved Namsos kulturskole som i helga markerte avslutninga på skoleåret med dansefinale i Namsos Kulturhus.


Publikum fornøyd


Gjennom fire forestillinger ble det framført til sammen 40 ulike koreografier. Alt lyssatt av Håvard Solum, som fikk mye skryt gjennom helga.

– Helt fantastisk lyssetting, Håvard, roper en publikummer i retning miksepulten etter at forestilling nummer tre av fire er gjennomført til trampeklapp fra publikum søndag ettermiddag.

– Jeg synes det er veldig morsomt at vi kan få til så bra lyssetting uten å leie inn folk, sier Dahl med henvisning til at Solum også er ansatt ved kulturskolen.


Mye forberedelser


Sammen med Dahl, Karoline Schjerve og Lindsey Higgins jobbet de noen døgn med lysshowet. Og etter at de har diskutert, har Solum sittet og finpusset på lysshowet i to dager.

– Det er greit å gjøre det før elevene kommer hit på generalprøvene, sier Dahl.


Plass til flere gutter


Men uten danserne hadde det vært lite å lyssette for Solum. Og de skapte en fantastisk ettermiddag for NAs utsendte og alle de andre som nesten fylte opp salen under forestilling nummer tre i helga.

– Jeg er imponert over hvor mye ansvar elevene har tatt for å få gjennomført forestillinga. Både for seg selv, for gruppa og for sin egen opptreden, skryter Dahl.

På scenen denne helga har aldersspennet på scenen vært fra tre til nitten år. Det er hovedsakelig jenter som danser, men noen gutter har de også.

– Det er to guttekoreografier i år, opplyser dansepedagogen.

Se flere bilder på nett