Har blitt enige om intensjonsavtale

Forhandlingsutvalgene i Nærøy og Vikna har kommet fram til en intensjonsavtale med Kolvereid og Rørvik som likestilte senter.

Enige: Steinar Aspli og Amund Hellesø mener intensjonsavtalen er den beste de kunne fått til.  

arkiv

MARØYA: – Det har vært vanskelig til tider, men nå er vi trygge på det vi har her, sier Steinar Aspli.

Avtalen er klar

Mandag møttes de to ordførerne i Nærøy og Vikna for å presentere intensjonsavtalen ved benken som representerer sammenslåing.

– Vi er to stolte kommuner, men begge med vilje for å slå seg sammen. Det vi legger fram nå er det beste vi kunne fått til, sier Aspli.

Intensjonsavtalen sendes nå til kommunestyrene, som i løpet av juni skal vedta om kommunene skal slå seg sammen eller ikke.

– Vi foreslår og at det blir avholdt folkeavstemning om kommunestyrene ønsker det, kommenterer Aspli.

Amund Hellesø påpeker at det er lagt ned mye arbeid for å komme i mål med avtalen.

– Det har vært en enormt krevende jobb, men vi har lært vanvittig mye, sier han.

– Felles strategisk næringsplan ligger mye til grunn for arbeidet. Vi er nødt til å jobbe sammen som å nå målene, og nå har vi funnet en modell som kan være med på å utvikle hele regionen.

To senter

I intensjonsavtalen står det at Rørvik og Kolvereid skal være likestilte senter i den nye kommunen. Administrative funksjoner skal lokaliseres til begge stedene, og oppgaver skal tildeles ut fra naturlig fortrinn og med tanke på balansert utvikling. 

– Begge sentrene er forskjellige på hva de er gode på, og vi må utnytte alle disse ressursene. Om avtalen blir vedtatt vil det være en styrke for Vikna og Nærøy i framtida, sier Hellesø, som påpeker at det er om intensjonsavtalen blir vedtatt jobben starter.

– Jeg er overbevist om at dette er det rette å gjøre. Vi får en felles slagkraft og blir synlige som region i stor-Trøndelag.

Nå håper ordførerne at kommunestyrene synes avtalen er så god at den kan legges fram for folket.

– Jeg går for avtalen og anbefaler folket å si ja. Fordelene er større enn ulempene, sier Aspli.

– Vi møter framtida best sammen.