Nå skal hun lede Trøndelag

Fylkesrådsleder Anne Marit Mevassvik (Ap) skal lede fellesnemda når fylkestingene i Nord- og Sør-Trøndelag slår seg sammen.

SKAL STYRE STORFYLKET: Fylkesrådsleder Anne Marit Mevassvik passerer fylkesordfører Pål Sæther Eiden (H) etter å ha holdt sin tale til fylkestinget i Nord-Trøndelag. Neste gang de møtes vil han være fylkesordfører for Nord-Trøndelag, mens hun vil være ordfører i Trøndelag. 

arkiv

OVERHALLA: Det bekrefter Mevassvik over NA.

– Det kan se ut som det, sier fylkesrådslederen. Hun understreker at hun ikke blander seg i prosessen, og henviser til Arbeiderpartiets gruppeleder i Nord-Trøndelag for å få bekreftet at det stemmer.

– Anne Marit er det åpenbare valget, og vi kommer til å foreslå henne som ordfører av fellesnemnda. Hun har virkelig stått på for å få til Trøndelag og har hele tiden vært tydelig på å tenke på hele regionen som én enhet, forteller Kaspersen.

– Og vi har avklart det med våre partifeller i Sør-Trøndelag, smiler han lurt.


Bekymret for Trondheim

Dermed blir overhallingen Mevassvik, som har fått æren for å samle Trøndelag, det nye storfylkets aller første ordfører.

Og det var på sett og vis en jobbsøknad til ordførerjobben, da Mevassvik talte til fylkestinget i Nord-Trøndelag tirsdag formiddag.

For når hørte vi sist en fylkesrådsleder i Nord-Trøndelag bekymre seg for Trondheim?

–Trondheim er viktig for oss, og derfor må vi gjøre den til vår storby. Det betyr blant annet at vi må sette oss inn i Trondheim sine problemer og utfordringer, sa Mevassvik og understreket det historiske suset over denne ukas fylkesting. Når møtet heves torsdag, starter arbeidet med å avvikle Nord-Trøndelag og etablere Trøndelag.

– Dette er et historisk fylkesting. Det er faktisk siste gang vi operer helt på egen hånd. Når vi møtes i oktober har vi en fellesnemnd som vil behandle mange av de sakene fylkestinget ellers ville ha vedtatt, sa Mevassvik.


Trøndersk bondevett

Fellesnemnda består av fylkestingene i de to fylkene og skal forberede sammenslåinga 1. januar 2018. Mevassvik er tydelig på hvordan man skal jobbe sammen mot det målet.

– Vi kan lære av hverandre og innbyggerne vil først og fremst være vinnerne i en slikt samspill. «Best practice» kalles dette i organisasjonsteorien. For oss, godt trøndersk bondevett.


10.000 til nytt fond

Men Mevassvik klarte ikke helt å lege fra seg nordtrønderen. og overhallingen i seg.

Hun avsluttet med å trekke fra sambygdingen Hans Barlien som var den første som utførte en glideflvning i Norge.

– Jeg digger Hans Barlien av den grunn, Mevassvik som vil at Hans Barlien skal blir for gründere det Sondre Norheim er for skisporten. Fylkesrådet bidrar med 10.000 kroner til et nytt Hans Barlien-fond i Overhalla. Med en klar forutsetning:

– Prisen skal ikke deles ut til idrettsutøvere og kulturpersonligheter! Kulturpris har kommunen fra før.