Fylkestingspolitikerne fikk «årets beste lunsj»

Å servere nesten 80 politikere og byråkrater i fylkeskommunen, er ingen sak for kokkene på Skage frivilligsentral.

Imponerte: Kokkene på frivilligsentralen på Skage. Fra venstre: Kirsten Hildrum, Aslaug Hoddø, Johan Kolberg, Per Jakob Rønning, Knut Th. Flåtter, Brit Rønning, Laila Opdal, Nella Vannebo, Solveig Sørstrand og Halvor Solum. 

arkiv

SKAGE: – Jeg har med en liten gave til dere, men jeg skjønner nå at dere ikke trenger matoppskrifter. Tusen takk for maten. Vi har akkurat spist årets beste lunsj, sa fylkesordfører Pål Sæther Eiden da han takket for maten onsdag ettermiddag.

Da hadde han samme med fylkestinget og noen titalls mennesker i administrasjonen satt til livs noen kilo saltkjøtt, kjøttpølse og kålrabistappe.

For ikke å snakke om all karamellpuddingen som forsvant ned gjennom ganen etter middagen.

– Vanligvis pleier jeg å droppe dessert på fylkestinget, men når det er heimelaga karamellpudding må jeg bare gjøre et unntak, kommenterte Høyres gruppeleder Erik Fløan.

Men politikerne ble ikke bare servert god mat. De ble også utfordret av frivilligsentralens daglige leder Knut Th. Flåtter.

– Politikere skal ikke fortelle frivillig sektor hva vi skal gjøre. Dere må heller finne ut av hva som motiverer til frivillig arbeid. Da har dere en utrolig ressurs, sa Flåtter og mente det ligger mye god eldrepolitikk i frivillig arbeid.

– Når denne gjengen har vært her og jobbet en hel dag, er de så slitne at de ligger rett ut når de kommer heim om kvelden. Tenk hva det sparer samfunnet for bare i sovemedisiner. Og dette er lystbetont. Frivillig sektor blir nøkkelen når eldrebølgen slår inn over landet.