Viste fram resultatet av trøndersk bondevett

Går for tre milliarder

Tirsdag sa fylkesrådslederen at det er trøndersk bondevett som skal gjøre at Trøndelag lykkes. Onsdag fikk hun se hvor langt man kan komme dersom man bruker det riktig.

EVENTYR: Med nesten skyfri himmel og sommertemperatur var rammen perfekt da daglig leder Svein Egil Ristad viste fram Skogmo industripark til fylkets ledende politikere. 

arkiv

SKOGMO: Da besøkte nemlig fylkestinget og fylkesrådet i Nord-Trøndelag Skogmo industripark.

Og det var litt av et eventyr de fikk presentert, da daglig leder Svein Egil Ristad tok dem med til Pharmaq, Overhalla Hus og Overhalla Kraftbetong. Det har vært industri på området siden 40-tallet, men det er de siste ti åra pilene har skutt rett i været:

  • Omsetninga er tredoblet
  • Antall ansatte er doblet
  • Det er etablert mer enn én ny bedrift i året. I 2006 var det 25 bedrifter. I dag er det 37.

– Jeg ville vise politikerne våre erfaringer og hvorfor vi har lyktes, sier Ristad som forteller at målet nå er omsetning på tre milliarder innen 2020.

Dermed fikk fylkesrådsleder Anne Marit Mevassvik et eksempel på hvordan et samlet Trøndelag skal lykkes:

Bruke kunnskap riktig

– Vi kan lære av hverandre. «Best practice» kalles dette i organisasjonsteorien. For oss, godt trøndersk bondevett. Det må vi bruke, sa Mevassvik i sin tale til fylkestinget tirsdag.

Og samspill er en av suksessfaktorene på Skogmo. Ikke bare mellom bedriftene, men også samarbeid med andre aktører. Industriparken jobber blant annet tett med Nord universitet og Sintef.

– Vår suksess er at vi har gjort oss i stand til å ta i bruk kunnskap som allerede finnes. Utfordringa er ofte ikke kunnskap, men å bruke den riktig, forklarer Ristad.

– Kjempespennende

Terje Sørvik, fylkesråd for miljø og regional utvikling, var imponert over det han fikk se og høre fra Ristad og bedriftene de besøkte.

– Miljøet på Skogmo er kjempespennende. Og for oss som skal tilrettelegge er det nyttig med innspill om utfordringer bedriftene ser framover. Og hva vi kan bidra, sier fylkesråden.

Han kjenner også litt stolthet over at fylkeskommunen har bidratt med midler til flere av bedriftene på Skogmo.

– Ikke dermed sagt at det er våre bidrag som har ført til suksess, men det føles alltid godt når noe man har gitt midler til, også går bra.