Aldri har det blitt fanget så mye laks så tidlig i sesongen

Laksefangsten har skutt i været

Mye tyder på at rekordartet fangst i Namsenvassdraget kan gjøre 2016 til historiens beste lakseår.

PANGSTART: Siden startskuddet gikk for fiske i Namsen, har fangsten vært rekordgod. Det har den også vært i de andre elvene i Namsenvassdraget. Totalt har det blitt fanget 7,4 tonn – fordelt på 1.148 laks. En så god start har ikke blitt registrert siden laksebørsen ble etablert på slutten av 1800-tallet. 

OPTIMIST: Med god vannføring tror Tor Barlien at det går mot en historisk god laksesesong. 

arkiv

NAMSOS: Ikke siden laksebørsen ble startet på slutten av 1800-tallet, har det blitt registrert en bedre start på fisket i Namsenvassdraget.

Det betyr at rekordåret fra 2001 kan stå for fall. Da ble det totalt tatt 40 tonn laks i Namsenvassdraget.

Passert 7,4 tonn

Per 15. juni i 2001 var det registret en fangst på seks tonn. På samme dato i år er fangsten på 7,4 tonn.

Derfor er det ikke rart det er optimisme blant både fiskeentusiaster og grunneiere.

Fiskeforvalter hos Fylkesmannen i Nord-Trøndelag, Anton Rikstad, håper på en rekordgod sesong – dersom fiskerne har været på sin side i sommer.

– Jeg kan ikke huske at vi har passert sju tonn så tidlig på laksebørsen. Det er veldig, veldig bra, og gir svært gode utsikter for resten av sesongen. Men for at fisket skal bli like godt utover sommeren, er vi helt avhengige av nedbør og gode forhold, sier Rikstad.

Tror på drømmesesong

Den svært gode starten på sesongen gjør at det er flere som håper og tror på en historisk god sesong i Namsenvassdraget.

En av dem er Tor Barlien i Overhalla.

– Det er veldig bra innsig av laks i elvene. Om vi kommer over 40 tonn ved sesongslutt, avhenger imidlertid av god vannføring i elvene, men det ser unektelig bra ut nå, sier Barlien ved G-sport Overhalla, som har hendene fulle med å hjelpe ivrige laksefiskere med utstyr.

– Tror du det blir rekord?

– Vi hadde en god sesong med 31 tonn i fjor. Får vi bra vannføring – kan det bli tidenes sesong, sier Barlien.