Nytt fylkesråd valgt

Nå starter siste runde

Så langt har fylkesrådets jobb vært å utvikle Nord-Trøndelag. Fra og med i dag må de tenke motsatt. For nå er jobben å avvikle Nord-Trøndelag.

Opp og fram: Jobb nummer én for det nye fylkesrådet er å berede grunnen for et samlet Trøndelag. De fire som skal lede jobben på vegne av fylkestinget er Tomas Iver Hallen (fra venstre), May Britt Lagesen, Anne Marit Mevassvik og Terje Sørvik. 

STILLE: Den vanligvis så aktive debattanten, Tomas Iver Hallem (Sp), har sittet stille i hjørnet i nesten tre dager. Onsdag ettermiddag ble han endelig valgt inn i fylkesrådet og kan ta fatt på en ny rolle som posisjonspolitiker. 

arkiv

OVERHALLA: – Det nyvalgte fylkesrådet har en forholdsvis kort horisont og vil ha som sin hovedoppgave, å lose Nord-Trøndelag trygt i havn, administrativt og politisk, på vegne av fylkestinget i Nord-Trøndelag, sa Anne Marit Mevassvik (Ap) da hun holdt sin tredje tiltredelseserklæring som fylkesrådsleder i Nord-Trøndelag.

Mest sannsynlig blir det også den siste. For i oktober neste år konstitueres det nye fylkestinget i Trøndelag. Allerede 22. juni konstitueres fellesnemnda for det nye fylket.

Ingen debatt

Det er i disse to organene utviklinga av det som blir Trøndelag 1.1.2018 vil skje.

Til tross for nytt medlem og nytt parti i fylkesrådet – Senterpartiets Tomas Iver Hallem, var det ingen debatt rundt fylkesrådets tiltredelseserklæring. Noe som var i tråd med fylkesrådslederens ønske.

– Jeg finner det ikke naturlig å spille opp til en stor politisk debatt om plattformen som det nye flertallet skal styre etter, sa Mevassvik.

Det mest spennende var faktisk at det blir noen endringer mellom fylkesrådets medlemmer. Årsaken er at Anne Marit Mevassvik fra og med 22. juni skal lede fellesnemnda.

Mer å gjøre for Sørvik

– Mye tyder på at jeg vil få en sentral rolle i fellesnemndas arbeidsutvalg og vil som fylkesrådsleder ha behov for avlastning på noen av de oppgavene som ligger til fylkesrådslederen, sa Mevassvik og pekte på nestleder i fylkesrådet Terje Sørvik (Ap) som stedfortreder.

Sørvik vil derfor ikke lenger være fylkesråd for klima og miljø, men fortsetter som fylkesråd for regional utvikling og næring.

De oppgavene som Sørvik fratas, overtas av fylkesrådets nye medlem. Hallem vil i tillegg ha ansvar for samferdsel.

May Britt Lagesen (Ap) fortsetter som fylkesråd for utdanning og kultur.