Fikk opp stemninga på trønderfest

– Steike, kor tøft e ikke det hær?

Hvordan skal du klare å få opp stemninga til publikum dagen før hele Norges rockekonge spiller i London? Jo, da arrangerer du trønderfest med Grannes i spissen.

Trønderfest: Grannes fikk opp stemninga i forkant av fredagens begivenhet. FOTO: BJØRN TORE NESS 

arkiv

LONDON: Det er ikke bare Åge Aleksandersen som åpner sommerturneen med et brak. Grannes fikk æren av å spille opp til fest for et feststemt publikum som hadde reist til London for å overvære Aleksandersens konsert i Royal Albert Hall.

– Steike. Kor tøft er ikke det hær? spurte Ronny Grannes fra scenekanten.


Startet med et brak

– Det er jo utrolig artig at vi har fått muligheten til å åpne vår sommerturne her i London, på en klubb som dette, forteller Ronny Grannes like før han og resten av gjengen i bandet Grannes skal gå på scenen i klubben «Under The Bridge».

Namsosbandet kunne torsdag kveld konkludere med at sommerturneen 2016, som inneholder 12 konserter fra midten av juni og ut august, ble satt i gang med et brak.


– Dette var nok en høydare. Nå har vi faktisk spilt i fire forskjellige land. Foruten Norge ha vi spilt på Island, Tsjekkia, på Kiel-ferga og nå i London. Vi må jo si at det er ganske stilig, mener Erik Engan som spiller trommer i bandet.

– Det er jo samtidig artig at såpass mange folk har tatt turen hit i kveld for å høre på oss, sier bandet.

Gjennom den vel fire timer lange festen spilte Grannes en blanding av egne låter fra de tre siste albumene sine og vel etablerte trønderrock-klassikere. Låter som «Dekksgutten», «Dans med dæ» og Prudence-klassikeren «Fourteen Pages» førte til allsang blant publikum.


Perfekt oppladning

Selv om publikumsoppslutninga riktignok med fordel kunne vært bedre, leverte Grannes varene fra scenekanten, hjulpet av gjesteopptredener av Thomas Brøndbo og tenoren Are Hembre.


  • Les også:

    – En bauta i norsk musikk

    Gunnar Severeide var med å arrangerte konserter med Prudence på 70-tallet. Nå tar han med seg 600 kunder til London for å se Åge i Royal Albert Hall.– Dette var utrolig artig. En perfekt opplading til Åge-konserten, konstaterer Therese Olsen, Mikael Ressem, Arnt Ofstad, Johnny Thoresen, Hanne Thoresen og Wenke Johansen som hadde tatt turen til London fra trønderhovedstaden Trondheim.


Fin musikk

Lokalet var fult av trøndere, men musikken slo også an hos engelskmenn som formelig løp rundt i lokalet for å servere de tilreisende.

– Det er faktisk ikke så verst musikk. Vi liker det ganske godt. Så er jo folkene veldig trivelige også, sier Estner Olaoniperkurs og Simone Welch bak baren.


Mange spillejobber

Backstage etter konserten var Grannes raske med å omstille seg til neste spillejobb.

– Det blir en travel sommer. Etter ei rask opptelling ser vi at det kun er ei frihelg i løpet av sommeren, og det må vi si oss fornøyde med. I dag gjelder det å komme seg ut for å spille. Du tjener ikke ved kun platesalg og streaming, mener Grannes.


  • Les også:

    – En fantastisk bursdagsgave

    Da Terje Brikselli skulle se etter bursdagsgave til kona Åse, kunne ikke fredagens konsert i Royal Albert Hall kommet på et bedre tidspunkt.Denne helga er London farget av det massive opptoget av trøndere som har inntatt byen, og etter fredagens konsert kan det se ut til at byen kommer til å merke at Åge Aleksandersen har vært her.

Kvelden før kvelden fikk de tilreisende et vorspiel de satte pris på, og det var et feststemt publikum som forlot puben ivrige og klare til å innta Royal Albert Hall.