Hålling fikk hederspris

Jan Brøndbo ble både overrasket og smårørt da han mottok Nord-Trøndelag jeger- og fiskerforenings hederspris.– Det ble mange fine ord på en gang, sier "Søråas beste slukfisker".

TILDELT HEDERSPRIS: Jan Brøndbo får overrakt det synlige beviset fra formann i Høylandet jeger- og fiskerforening, Inga Saur. 

arkiv

HØYLANDET:  – Hæ, kerr du fertæli?  Det e toill, utbryter en hoderistende Jan Brøndbo når formannen i Høylandet jeger- og fiskerforening, Inga Saur, leser opp begrunnelsen på hvorfor han får overrakt hedersprisen fra Nord-Trøndelag jeger- og fiskerforening.

Sterkt engasjement

Hedersprisen henger høyt og deles ut en gang i året. Den skal tilfalle en person som har engasjert seg sterkt for jegernes og fiskernes sak i vårt fylke, heter det i statuttene. Og det kan man trygt si at årets vinner, Jan Brøndbo har gjort.

Han var en av pådriverne for å lage ei lokal forening på Høylandet. Den så sitt lys i februar 1977 og Brøndbo gikk da rett inn i rollen som nestleder. Han har etter det også vært leder for jeger og fiskerforeninga på Høylandet i mange år.

Viktig bidragsyter

Men det var ikke bare hållningene som fikk glede av hans engasjement. Brøndbo delte også sin kunnskap med resten av fylket da han i en fireårsperiode satt i styret i fylkeslaget på 80-tallet, derav ett å som nestleder. Og hans arbeid for baneskytinga i bygda er jo allerede viden kjent.

Jan Brøndbo var jo en av de viktigste bidragsyterne til at Høylandet fikk sin skytterprinsesse i 2005. Som sjåfør og motivator da Kari Sofie Brøndbo tok tittelen hjem fra landskytterstevnet på Lesja.

Smårørt Brøndbo

– Nei å nei, dette kom helt overraskende på meg» sier Jan Brøndbo, som ble lokket ned til Søråa av leder Inga Saur i påskudd av at det var avslutning på jakt og fiskeskolen.

– Der er han også en stor ressurs» forteller hun.

– Det ble mange store og fine ord på en gang. sier en smårørt Jan Brøndbo som fremdeles rister på hodet over tittelen «Søråas beste slukfisker».