Her møter Åge og Sambandet gutta og bilen fra Langtigjen.no

Etter 570 mil på landeveien i en Opel Ascona fra 1975, nådde Lars Øvereng og Torbjørn Tørset fra NAs elleville langtigjen.no-prosjekt London og Royal Albert Hall. Der ble de møtt av Åge og Sambandet, som fikk tilbud om skyss heim igjen!

SIGNERTE PANSERET: Lars Øvereng og Torbjørn Tørset kom fram til London med Asconaen og fikk signatur av Åge Aleksandersen. 

  Foto: BJORN TORE NESS

Lars Øvereng og Torbjørn Tørset FOTO: BJØRN TORE NESS  Foto: BJØRN TORE NESS

arkiv

LONDON: Torsdag nådde Lars Øvereng og Torbjørn Tørset London og Royal Albert Hall tidsnok til å havne midt oppe i Åge Aleksandersens pressekonferanse. Det endte med at Åge og Sambandet ville ha bilde av seg selv foran bilpanseret, med det helt spesielle motivet.

Se hva som skjedde i videoen!

– Det har vært en helt utrolig reise. Vi har møtt utrolig mye folk og det har gått kjempegreit. Det har jo gått mye i Åge på stereoen, så det kan hende vi tar en liten pause fra det når vi kommer heim til Namsos, sier Øvereng.

Torsdag fikk Åge selv se bilen som har fulgt ruta til låten som er den direkte årsaken til at han fredag kveld spiller for for tusen i selveste Royal Albert Hall.

– Å få avslutte denne turen med en signatur fra Åge gjør det hele utrolig artig. For oss var jo dette en reise tilbake til ungdomstida. Det var en slik bil vi hadde da jeg var ung, og som jeg hadde da jeg fikk lappen, men den gang hadde jeg ikke muligheten til å style den opp slik jeg har gjort nå. Lørdag skal jeg sette meg i bilen for å kjøre tilbake til Trondheim. Bilen har ikke sviktet meg, så det gjør jeg med glede, sier Tørset.

Fredag for to uker siden startet de reisen på til sammen over 570 mil, i en 1975-modell Opel Ascona. I regi av NA kjørte duoen Torbjørn Tørset og Lars Øvereng nemlig hele strekninga Namsos-Kirkenes-London

Det var opprinnelig Tørset som tenkte tanken på en trøndersk roadtrip, men lite visste han at omfanget skulle bli såpass stort.

– Jeg har lenge lekt med tanken om en slik tur, og nevnte det til noen kjenninger i Namsos. NA kom på banen, og dermed ble prosjektet en smule større enn hva jeg først hadde tenkt, smiler Tørset.

langtigjen.no


Se video fra når bilen passerte Namsos:

Related content 

Les også:

Bibel, brennevin og brå oppvåkning

Langt igjen-gutta Lars og Torbjørn kan se tilbake på en uke med i overkant mange bli kjent-fester, trønderrock-konsert i ei kirke og en minneverdig opptreden på Nitimen.

Bilen de la ut på landevegen med ble solgt ny i Namsos, har XR-skilter – og på panseret finner vi et motiv med hovedpersonen selv, nemlig Åge Aleksandersen. Det ble signert av Åge ved ankomsten til Royal Albert Hall.

– Hele turen har gått utrolig greit, det har ikke vært problemer av noe slag. Jeg kjenner det heller ikke på kroppen etter å ha sittet i bilen i to uker, sier Tørset.

Tørset har selv plukket bilen fra hverandre, pusset den opp og satt den sammen igjen, og var sjåfør hele vegen, med utallige innlagte bilvask. Tørset er oppvokst på Leka, men bor i dag i Trondheim der han omsetter tyngre kjøretøy gjennom Tørset Trading. I tillegg driver han arrangementsselskapet Troll Event, som opererer i store deler av landet.

Her utfordres D.D.E. til kappkjøring - privatfly mot Ascona:

Related content 

Se hva som skjedde da fastlege Bjarne Brøndbo tok en sjekk før start:

Related content