Ikke akkurat i den sjuende himmel...

(Rørvik-Steinkjer 1-3) Her tusler en skuffet Andreas Skeie av banen etter bunnlaget Rørviks sjuende strake nederlag.

DUELL: Kristoffer Skjevelnes i duell med Steinkjer-spiller i lørdagens 3. divisjonsoppgjør på Rørvik stadion. 

Rørvik-Steinkjer: Tord Joten  Foto: Pål Morten Skaret

FØR KAMPSTART: Trener Per Ivar Fornes i munter diskusjon med keeper Thomas Strand før kampstart. 

PÅ POENGJAKT: Per Ivar Fornes og Rørvik jakter sesongens andre seier lørdag, når Steinkjer er motstander.  Foto: Pål Morten Skaret

arkiv

SE KAMPEN KL. 16

Se fortløpende høydepunkter nederst i artikkelen.

RØRVIK: De kjempet som løver, spilte seg fram til drøss med sjanser, men måtte seg med Olav Andre Fausas tidlige nettsuser.


undefined 

 

For topplaget Steinkjer var dødelig effektive da det gjaldt som mest – og utnyttet sjansene på best mulig vis.

Likevel finner Rørvik-trener Per Ivar Fornes flere positive trekk etter 1-3 mot Steinkjer på eget kunstgress.

– Jeg synes vi spiller god kamp. Steinkjer scoret på halvsjanser, mens vi produserer mange store sjanser. Men det er det som karakteriserer oss nå om dagen; vi scorer ikke mål på sjansene våre. Det handler om å sette flere mål, sa Fornes i tv-intervjuet etter kampslutt.

– Hvordan skal dere klare å snu vonde trenden?

- Vi jobber kontinuerlig med ny formasjon, gutta springer kjempemye og gjør en stor innsats, men marginene er ikke på vår side, sa Fornes.

Langt mer fornøyd var derimot Steinkjer-trener Odd Einar Fossum, selv om han overfor dommerne uttrykte at han ikke var helt tilfreds med klimaet mellom lagene under kampen.

– Det var litt småkjekling, jeg synes ikke det var spesielt god stemning i kampen, sa Fossum.

Han berømmet et topptent Rørvik-lag som gjorde det vanskelig for topplaget.

– Å møte et topptent rørviklag som trykker til i dueller, gjør at vi mister litt av rytmen. Vi spiller slettes ikke en god kamp, selv om det var litt bedre i andre omgang. Men vi skaper absolutt ikke sjanser i forhold til det vi vanligvis pleier og ønsker. Vi har ikke helt rytmen. Men det tror jeg har sammenheng med to tidligere bytter på ganske sentrale spillere tidlig i kampen, sa Fossum.

Drømmestart

Men det var bunnlaget Rørvik som overraskende tok ledelsen. 2.31 minutter viste kampklokka da vertene ga Steinkjer en marerittåpning.

Kay Rune Edvardsen satte fart på venstresida, vendte bort oppasser og la inn. Ballen passerte tåspissene til Eric S. Fjærli før Fausa snappet opp lærkula, tok et steg til venstre for Steinkjers keeper og satte ballen inn til 1-0.

Holdt lovnad

Fausa holdt dermed det han lovet før kampstart; å score mål.

Lagkameratene kastet seg om halsen på målscoreren – og det var jubel blant de rødes tilhengerskare, selv om tribunene på Rørvik stadion ikke er fullstappet.

Ble liggende

Etter 18 minutter kolliderte Arnstein Grunnan og Steinkjers Rune Ertsås etter et innlegg som RIL-keeper Thomas Strand fistet ut til corner.

Ertsås ble liggende bak Rørvik-målet, og lagt på båre for medisinsk hjelp.

Han måtte byttes ut, men heldigvis kom han seg på beina igjen.

På påfølgende corner fikk gjestene sin første store sjanse.

Men en glimrende enhåndsredning fra Thomas Strand forhindret utlikning.

25 minutter skapte en kommunikasjonssvikt i heimelagets bakre rekker til en ny sjanse til Steinkjer. Men Strand snappet ballen med hanskene i siste øyeblikk.

Straffe

Etter 35 minutter utliknet Tobias Taraldsen på straffespark.

I forkant var Tord Joten litt for hard mot Steinkjer-spiller i Rørvik-feltet. Dommer Frode Granli var ikke i tvil og pekte på 11-metersmerket.

Keeper Thomas Strand kastet seg til høyre – og Taraldsen satte ballen midt i mål til 1-1.

Det sto 1-1 til pause etter en jevnspilt første omgang.

– Det er klart det er godt å lede kamper, vi har ikke ledet så mange i det siste. Men vi gjør det vi skal i starten, og trykker på, sa Rørvik-trener Per Ivar Fornes i tv-intervjuet til pause.

– Forferdelig straffe

– Om å få straffe imot?

– Vi får en forferdelig straffe imot igjen. Men vi skal kjøre på i andre omgang. Vi har fullt kjør fra start i andre omgang, sa Fornes.

Steinkjer-trener Odd Erik Fossum sa dette til vår reporter i pausen:

– For vår del har det vært veldig rotete, vi lar oss stresse og bruker ikke ball som vi ønsker å gjøre. Vi må bli hurtigere og flinkere i pasningsspillet. Jeg tror det skal være et annet lag i andre omgang.

– Hvordan påvirker det laget at dere får et baklengsmål tidlig?

– Jeg tror ikke det påvirker oss så mye,. Men Rørvik får ekstra guts og boost, sa Fossum, som måtte gjøre to bytter de første 45 minuttene.

Deriblant nøkkelspiller Ertsås som måtte ut med skade.

– Hvordan går det med Rune Ertsås etter skaden?

– Han har fått kutt, og er stiftet sammen. Men jeg tror går bra.

Drømmescoring

Etter 55 minutter fosset Andreas Skeie fram – han startet fra Rørviks dørlinje. I stor fart passerte han gultrøye etter gultrøye før han avsluttet med et farlig skudd fra 20 meter – som Steinkjer-keeper måtte slå til corner.

Like etter smalt det i stanga etter skummelt Rørvik-skudd.

Rørvik åpnet det første kvarteret av andre omgang best – og spilte seg fram til flere farligheter. Uten å få uttelling.

I stedet var det tabelltoeren som fikk grunn til å juble.

Takket være et fantastisk skudd tok Steinkjer ledelsen etter 62 minutter.

Med venstrebeinet curlet Martin Berdal – 22 år i dag – ballen i krysset. Stjernestreffet føk i krysset bak sjanseløs Thomas Strand i Rørvik-buret.

Fire minutter senere rev RIL-trener Per Ivar Fornes seg fortvilet i håret da Eric F. Fjærlis scoring ble avblåst for offside.

Så fikk Rørvik en ny stor sjanse etter 76 minutter. På hel volley satte Fjærli ballen en meter utenfor stolpen etter en retur fra keeper.

Gavepakke

Misforståelse mellom Thomas Strand og Andreas Druzkowski sørget for fri bane til Sindre Sakshaug som enkelt puttet på til 1-3 like før ordinær kampslutt.

Dermed fortsetter tapsrekka for Rørvik. Kun tre poeng etter 12 kamper gjør at håpet om fornyet kontrakt i 3. divisjon ser helsvart ut.