Reddet fra båthvelvet

En mann i 20-årene ble natt til fredag reddet fra ei kald natt av en tilfeldig forbipasserende fiskebåt etter at båten hans gikk rundt.
arkiv

SMÅVÆRET: Meldinga om en mulig savnet person kom inn til politiet før midnatt torsdag. Pårørende fikk ikke kontakt med en person som befant seg i ei hytte ved Småværet i Flatanger, og de fryktet han var ute på sjøen.

Hovedredningssentralen ble varslet, og både redningsskøyta Harald V og kystvaktskipet Njord som tilfeldigvis lå i Namsos ble dirigert til området der man antok at vedkommende befant seg.

– Før vi kom helt fram til leteområdet ble aksjonen avblåst, forteller skipper Eivin Waagø på Harald V.

Da hadde en helt tilfeldig fiskebåt på tur på makrellfiske nordpå sett ungdommen som klamret seg fast i kjølen på båten som var gått rundt ved Grunnan nordvest for Småværet.

De fikk tatt den unge mannen om bord, fått småbåten hans på rett kjøl og fikk fraktet både båt og person inn til Småværet.

Ifølge politiet så hadde ungdommen opplyst at en brottsjø hadde fylt båten han, og tippet den rundt.

– Det var heldig at han ble oppdaget. Området Grunnan der han ble funnet ligger ganske langt fra det området vi var beordret til å lete, og det ville tatt ei stund før vi hadde kommet så langt ute med leteaksjonen, sier Waagø.