Ingen over - ingen ved siden

Åge Aleksandersen og resten av Sambandet var virkelig i storslag, og ga publikum en kveld de sent vil glemme.

Åge Aleksandersen i Royal Albert Hall FOTO: BJØRN TORE NESS 

arkiv

LONDON: Endelig var dagen kommet. Åge Aleksandersen sto ansikt mot ansikt med rundt 4.000 blodfans. Hele Royal Albert Hall formelig kokte over av entusiasme, glede og svette. Denne kvelden ville absolutt alle både danse, feste og synge med Åge og Sambandet.

Allerede fra første låt var publikum med på notene. "Hvis du rekke ut ei hand" startet ballet, og da "Langt igjen til Royal Albert Hall" runget ut i salen var lista satt. Herfra og ut var det en fest uten sidestykke, og det er et betimelig spørsmål som plutselig gjør seg gjeldende. Hva skal Åge gjøre for å toppe dette?

Åge gir alt fra scenekanten, som han alltid gjør, men denne gangen ser vi tydelig en artist som storkoser seg på scenen. Han smiler fra øre til øre, og det smitter over til publikum.

Allsang

Hele salen synger med på samtlige sanger, og i kveld var absolutt hele Royal Albert Hall besatt av Åge Aleksandersen.

Les også:

Spillelista til konserten ble ikke hundre prosent klar før samme dag som konserten, men det høres godt hvorfor det er blitt brukt såpass mye tid på akkurat dette. Låtene var godt satt sammen, dramaturgien i det hele gjør at selv om konserten varte i tre timer, med 15 minutter pause, satt du som publikum igjen med en følelse om at her ville du ha mer.

Den andre halvdelen starter der den første slapp. Med "Norge mitt Norge" drar stemninga om mulig ett hakk opp, har Aleksandersen med kompani har fortsatt publikum i sin hule hånd fra scenekanten.

Mannskapet i Sambandet gjør sine saker glimrende, og du merker at dette er en gjeng som har spilt mye sammen, og som virkelig har det moro på jobb.

Skjalg Raaen er et fyrverkeri uten like, Bjørn Røstad håndterer saksofonen som ingen andre. Gunnar Pedersen, som har spilt sammen med Åge i 35 år slutter aldri å imponere, og alle som én bidro til at dette ble en konsert for livet. 

 

Det er veldig mange høydepunk å ta av gjennom konserten. Stemninga i salen da "Rio de Janeiro" fikk publikum i ekstase, "Trondheimsnatt" når datteren Line Sofie Aleksandersen kommer opp på scenen for å synge duett med faren, jeg kunne fortsatt lenge. Dette var en konsert som stort sett kun besto av høydepunkt.

- Tusen tusen takk til dere i publikum. Det dere gjør for meg her i dag er helt utrolig. Det er jeg evig takknemlig for, sa Aleksandersen da konserten nærmet seg slutten .

Men det er nok vi i publikum som skal gi en takk til Åge Aleksandersen.

Når du skal anmelde en konsert skal du som regel kaste terning, men  det viser seg å være en utfordring å gjøre akkurat denne kvelden. Da må det lages en ny mal for hvor høyt en terning kan gå.

Fornøyd

Etter konserten var det en veldig fornøyd Aleksandersen som tok en prat med pressen.

- Jeg tror dette gikk bra, sier han og ler.

- Jeg skal være ærlig å si at det var et par episoder under konserten der jeg kjente det ekstra sterkt ja. Det var blant annet en liten klump i halsen under "Dekksgutten", fortsetter Aleksandersen.

Han sier videre at det fungerte veldig godt mellom han og resten av bandet.

- Gunnar Pedersen sendte lekre pasninger og Skjalg Raaen gikk på løp, og scoret, sier Aleksandersen med et smil.

På spørsmål om hvordan det virkelig var å spille i Royal Albert Hall er svaret kort og kontant.

- Det er suverent altså. Jeg trenger nok litt tid til å ta inn over meg dette. Det som møter oss når vi kommer ut der er ganske surrealistisk, mener han. Relaterte saker: