Ros fra alle hold

Åge og Sambandet hylles av avisanmelderne etter konserten.

FÅR ROS: Åge Aleksandersen og Sambandet leverte i Royal Albert Hall. 

arkiv

LONDON: «Få som når han til knehasene»

Etter å ha trillet terningen i et bredt spekter – fra både en toer og til en drøss med firere og femmere, avrunder han anmeldelsen slik: «En absurd tanke har det vært hele veien – å se Åge i Royal Albert Hall – men på mange måter har dette vært en helt vanlig Åge-konsert, om du glemmer omgivelsene. Men neste gang ser vi han heller i Kirkenes. Eller i Hammerfest. Eller kanskje på Vinstra eller Kvål. Det er der Åge – og vi – egentlig hører hjemme».

Brakseier på bortebane

«Det var rart, det var surrealistisk – og det var veldig, veldig bra», skriver han.

Hjemmeseier på bortebane for Åge

«Åge og Sambandet eide Royal Albert Hall i tre timer i kveld. Og vil huske det i mange år», skriver anmelder Øyvind Rønning.


Ingen over - ingen ved siden

Åge Aleksandersen og resten av Sambandet var virkelig i storslag, og ga publikum en kveld de sent vil glemme.

Jonas Olsen hyller hovedpersonene: «Når du skal anmelde en konsert skal du som regel kaste terning, men viser seg å være en utfordring gjøre akkurat denne kvelden. Da må det lages en ny mal for hvor høyt en terning kan gå.»

Trønder-Avisa

«Det høres kanskje rart ut. men musikalsk sett på scenen er Åge Aleksandersen Sambandets svakeste punkt», skriver Per Magne Midjo.

Og fortsetter: «Det handler selvsagt om en stemme som over år har slitt seg selv ut. Lytt på platene med Prudence og de første soloalbumene til Åge, og du får en følelse av å høre Donald Duck, sammenlignet med den litt mer rustne stemmen som tar i så godt den kan i det meste krevende partiene i dag. Men hvilken rolle spiller vel det? For det funker meget bra. Også stemmer kan aldres med stil», skriver anmelder Per Magne Midjo.