Se Fridas dyriske blinkskudd

Frida Isadåra Årseths Instagram-bilder av dyr får en stadig større fanskare.

Dyrefotografen 

arkiv

AUSTRA: 19-åringen fra Austra i Nærøy er ikke bare fotograf og designer hos sin fars parodiblogg «Terjes superblogg», nå gjør hun det også stort på Instragram.

Hun har i mange år tatt bilder av dyrene heime på Årseth gård på Austra i Nærøy, men det var ikke før rundt jul at bildene begynte å vekke interesse. Da opprettet hun Instagram-brukeren «theedora», som etter hvert har blitt til glede for mange. Til nå har hun 13.000 følgere, og fra mandag til onsdag denne uka hadde hun fått 200 nye følgere.

– Det er helt absurd, sier nittenåringen. Natta før intervjuet med NA hadde hun vært ute for å ta bilder, og sier at interessen rundt hennes Instragram-bruker gir motivasjon til å fortsette.

– De siste to ukene har antall følgere gått jevnt oppover. Det er veldig rart å tenke på, men det er også utrolig morsomt, sier hun.


 

Vil komme tett på dyrene


I motsetning til de fleste Instagram-brukere, er det ikke menneskene som står i sentrum – men dyrene.

Det er heller ikke snakk om villdyr, men dyrene heime på Årseth gård. Frida har en klar visjon med bildene hun legger ut.

– Jeg vil gå tett på dyrene, og vise at for eksempel ei ku ikke bare er et dyr til produksjon. De er pene dyr, mener hun.

Årseth har alltid vært interessert i foto, og tar gjerne bilder av mennesker også. Men det er helt klart kjærligheten for dyrefotografering som er størst.

– Jeg fotograferer alt av dyr på gården, og det går mest i katter og kyr. Kattene er ganske utfordrende å fotografere, siden de konstant er i bevegelse, forteller Årseth.

Hun arbeider nå som avløser heime på gården, der hun omgås dyrene daglig. Selv om hun er glad i gårdsdrift, er hun ikke sikker på at det vil bli hennes yrke.


Dyrefotograf er drømmejobben


– Jeg blir nok ikke på gården for alltid, jeg kommer til å dra ut for å prøve andre jobber.

– Er drømmen å leve av å fotografere dyr?

– Ja, det hadde helt klart vært drømmejobben, sier Årseth.

FØLGES AV 13.000: Frida Isadåra Årseth (19) har en forkjærlighet for å fotografere dyr. Det har gitt henne mange følgere på bildedelingstjenesten Instagram. FOTO: PRIVAT