Folksomt på familiedag

Bortimot 300 personer fant vegen til familiedagen på Efri Halfa i helga.

NÆRKONTAKT: Cyprian Grzelec (til venstre) og Erik Aunet Tangvald synes det var artig å få være i innhegninga med lammene. 

SPENT: Publikum følger spent med under premieutdelinga etter fiskekonkurransen. 

LUFTIG: Hopping i høyet er alltid en populær aktivitet. 

FISKELYKKE: Ruben Rygh Brueland tok en ekstra runde med stanga etter at fiskekonkurransen var over. 

arkiv

OVERHALLA: – Vi er både litt overrasket og selvsagt kjempeglade for at så mange tok turen selv om været ikke var det aller beste, sier Christian Klykken.

Rundt 300 besøkende

Det er ikke ofte en opplever trafikkork i Vesterå, men på lørdag var det trangt om plassen.

For på tross av en «normal» namdalsk sommerdag med knapt ti grader på gradestokken, tunge skyer og duskregn, hadde nærmere 300 personer funnet vegen til Vesterå og Efri Halfa på lørdag.

Dette var den andre familie- og aktivitetsdagen på anlegget i skogen, og mye tyder på at arrangementet har kommet for å bli. I alle fall antydet arrangørene at folk allerede nå kan sette kryss i kalenderen for en ny midtsommerfest neste år.

– Jeg tror folk setter pris på at vi har et (nesten) mobil- og facebookfritt arrangement, hvor alle fra de yngste til de eldste kan senke skuldrene og bare ha det hyggelig sammen, smilte Klykken.

Aktiv dag

Og midt inni skogen var det satt opp et godt gammeldags tivoli, med blant annet karusell, ballongsplashing og konkurranse i melking for hånd. Men slapp av, kua var ikke levende og melka var vann – uten at det la noen demper på røktere og budeier som prøvde seg.

For den som ikke ville fiske var det både sauer og kaniner som velvillig lot seg kose og leke med, og de vågale kunne ta det store spranget fra tårnet og ned i høyet.

Det var også stor fiskekonkurranse med flotte premier til unge lovende sportsfiskere.

Elise Gartland sikret seg premien for minste fisk fanget på stang – den var så liten at vekta viste 0 – null gram. Noe som selvsagt var helt umulig å slå. Tak Sæther viste seg som den mest effektive fiskeren og hun leverte samlet fangst på hele 430 gram. Den største fisken veide solide 160 gram og den var det var det Tuva Lysberg Lund som fanget.

PS. Rømmegrøten på Efri Halfa kan anbefales.