Samuel Ljungblahd til Namsosmartnan

Klar for martnasgospel

Tradisjon tro blir det martnasgospel i Namsos kirke, og på gjestelista står den kjente svenske soul- og gospelsangeren Samuel Ljungblahd.

KONSERT: Gospelkoret Salt har fått med seg Rørvik gospelkor til årets martnaskonsert. Denne uka hadde de felles øving i Namsos kirke. 

arkiv

NAMSOS: – Vi har som motto at vi skal spre sang og glede, og det har vi tenkt å gjøre i år også, sier Håvard Ødegård i gospelkortet Salt i Overhalla.

Han sier koret gleder seg enormt til å få synge sammen med årets gjesteartist(er).

Gjestene

Den svenske sangeren og låtskriveren Samuel Ljungblahd er regnet blant de største gospel- og soulsangerne i Norden og kanskje i hele Europa. Han har også gjort seg solid bemerket i gospelens «heimland» USA. Han har turnert i Norge ved ei rekke anledninger, og noen fikk kanskje med seg at han var med i «Beat for Beat» på NRK. Han sang også i det svenske prinsebryllupet da prins Carl Philip giftet seg med prinsesse Sofia.

– Han er en helt fantastisk sanger, og det blir virkelig stort å få ham til Namsos kirke, sier Ødegård.

Men når Salt sier gjester i flertall, er det fordi den andre gjesten teller omkring 30 sangere.

– Det blir helt fantastisk å få synge i et gospelkor med omkring 60 sangere fra to kor. Vi sang sammen på martnaskonserten også i 2013, og det ga mersmak. Derfor er det med stor glede vi har fått med oss Rørvik gospelkor på en ny storkonsert, sier han.

– Hva får vi høre?

– Vi har satt sammen en helt ny konsert. I år blir det naturlig nok en god del sanger som Ljungblahd enten har skrevet selv eller også gjort kjent. Nå har korene akkurat hatt en felles øving og det låt bra. Det kribler allerede etter å få presentere konserten, sier han.

Gospelcamp

I fjor hadde Salt med seg et eget barnekor som vokste fram under gospelcampen i forkant av konserten.

– Det ga absolutt mersmak, og derfor blir det gospelcamp i år også, sier korets musikalske leder, Elina Karpinska.

– Hva er gospelcamp?

– Det er opplegg for dem som skal begynne i 5.–7. klasse til høsten hvor vi skal ha fire dager med sang og moro i og rundt Namsos kirke. Gospelcamperne skal selvsagt synge i kirka under martnasgospelen.

– Når slår dere leir?

– Campen blir 10.–12. og 15. august, og det er bare å ta kontakt med trosopplærer Elisabeth Rørvik Moen ved kirkekontoret for mer informasjon, sier hun.

Martnasgospelen blir torsdag 18. august, og i år blir det kun en konsert/forestilling, slik at det kan bli rift om billettene.