Snåsamannen ga fiskelykke

De hadde trua på Snåsamannen, fiskerne fra Oslo som skulle ut i Namsen lørdag kveld.

FISKELYKKE: Fra venstre: Alf Andresen, Magnus Andresen og formann i menighetsrådet, Eva Kaldahl, foran maleriet av Joralf Gjerstad. 

arkiv

OVERHALLA: Rett før de skulle dra ned til elva, gikk de inn i storstua på Grande Gård og kikket vel og lenge på

et stort maleri av Joralf Gjerstad. Det skulle etter hvert vise seg å lønne seg.


Helligste


Far og sønn Alf (68) og Magnus (37) Andresen fra Oslo hadde fisket i Namsen siden torsdag, uten å få så mye som et napp. Frustrerte som de var, fortalte de dette til grunneier Anne Ovidie Hagerup på Grande Gård.

– Da vi kom opp til gården, ba grunneieren oss om å bli med inn i det aller helligste, forteller Alf, og det gjorde vi selvfølgelig. Vi gikk rett inn i storstua på gården og satte oss i hver vår stol rett foran et stort maleri av Joralf Gjerstad. Vi hadde ei stille stund for oss selv, der vi kikket vel og lenge på maleriet. Jeg skal innrømme at det gjorde inntrykk, sier Alf.

Etter at de hadde vært inne i storstua, sa grunneier Anne Ovidie Hagerup at hvis drømmen gikk i oppfyllelse og de fikk fisk, kunne de gi hundre kroner til nytt orgel i Ranem kirke. Det var de to fiskerne enige i, og dermed dro de ned til elva for å prøve fiskelykken på nytt. Og deretter gikk det troll i ord. Etter å ha fisket bare en liten stund, så satt den der, sier far og sønn Andresen oppglødd.

– Vi fikk en fin laks på 5,7 kg på valdet Grande/Rodum.

Overlykkelige over å ha fått fisk, kom de to fiskerne opp til gården sent lørdag kveld for å få veid fisken og tatt bilde av fangsten sammen med maleriet av Joralf.

– Du vet, det er helt sikkert på grunn av Joralf at vi fikk denne fisken, det er vi overbevist om, sier far og sønn Andresen.


Hundre kroner


Etter som ønsket om laks ble oppfylt, donerte Alf og Magnus Andresen gladelig et symbolsk beløp til kirkeorgel.

Eva Kaldahl, formann i menighetsrådet og orgelkomiteen, synes historien er artig, og er glad for at de to fiskerne er med og bidrar til nytt orgel. Alle monner drar, sier Kaldahl.

– Og gode historier som denne tar vi gjerne med oss, sier hun lattermildt. Det er artig at de gir av glede fordi de selv har fått noe. Når du blir glad og i godt humør, får du lyst til å gi – noe dette er et godt eksempel på.

Nå har vi passert 650.000 kroner, så da blir det snart nytt orgel, sier Kaldahl, og takker laksefiskerne for deres bidrag.


Kommer tilbake


– Vi har fisket her i fem år nå, og har aldri opplevd maken, sier Alf og Magnus Andresen. Vi har fått fisk hvert år, men akkurat det vi opplevde i helga kan ikke måle seg med noe. Over helga drar de tilbake til Oslo, men allerede i juli skal de tilbake til Namsen og Grande Gård for å prøve fiskelykken på nytt. Og får vi ikke fisk, ja da vet vi hvor vi skal gå for å få gjort noe med det, smiler de lurt.