Nye eiere sikrer videre kveiteproduksjon i Rørvik

– Hoppende glade

– Rett og slett en gledens dag!

Lettet og glad: Ansatte i Sterling White Halibut i Rørvik er svært fornøyd med at nye eiere sikrer videre kveiteproduksjon i Rørvik. Her er noen av de ansatte. Fra venstre: Walter Olsen-Ryum, driftsleder, Gaute Rauø, driftstekniker, Tor-Kristian Løvmo, driftstekniker og Jone Bjelland, driftstekniker. FOTO: STERLING WHITE HALIBUT 

arkiv

RØRVIK: Driftsleder Walter Olsen-Ryum i Sterling White Halbut Rørvik AS er lettet og glad.

– Levd i uvisshet

Ikke uten grunn: For de åtte ansatte på klekkeriet i Rørvik beholder jobben som følge av et eierskifte i selskapet.

– I ganske mange måneder har vi levd i uvisshet om hva som skjer med oss. Derfor er det fantastisk at virksomheten fortsetter og arbeidsplassene sikres, sier Olsen-Ryum.

Bare fire måneder etter at administrasjonen i Sterling White Halibut AS foreslo en styrt avvikling av sin kveiteproduksjon i Rogaland og Rørvik – er situasjonen snudd helt på hodet.

Tec Con Holding AS i Randaberg kjøper selskapet og sikrer videre kveiteproduksjon.

– Å få videreført yngelproduksjonen har vi ønsket hele tida. For vi har produsert godt de siste årene og kommet veldig langt. Å måtte gi seg nå ville vært veldig, veldig dumt. Derfor er vi hoppende glade over nyheten vi har fått nå, sier Olsen-Ryum.

– Vi får ikke bare videreført det vi allerede har kommet langt med. Men dette gir oss også muligheter for å la nye aktører komme på banen, legger han til.

Sterling White Halibut AS er et fullintegrert kveiteoppdrettsselskap med hovedkontor på Hjelmeland i Ryfylke. Selskapet har eget klekkeri i Rørvik, påvekstanlegg i Vindafjorden og sjøanlegg, foredling, pakking og salg i Hjelmeland.

Totalt har selskapet 36 ansatte.

– Kjekt

– Dette er kjekt for alle som er involvert, sier administrerende direktør Magnus Skretting i Sterling White Halibut til NA.

Det var på et allmøte tirsdag at salget av alle aksjene ble kunngjort – grepet som sikrer fortsatt kveiteproduksjon.

– Det var et alternativ å legge ned. Men den gløden og støtten jeg og oppdrettsleder Trond Sandvik har fått i denne perioden har varmet. Ansatte har stått på, til tross for usikkerheten. Det står det respekt av i alle ledd, deriblant i Rørvik, sier Skretting.

– Hva betyr Rørvik-avdelinga for dere?

– De er helt sentral for oss for å produsere kveite. Rørvik er helt vital i og med at det er der yngelen produseres som gjør at vi har noe å levere i markedet, sier Skretting, som ikke legger skjul på at han bryr seg om sine ansatte.

– Vi er som en familie, tilføyer han.

Berømmer ansatte

Han berømmer alle sine medarbeidere som i denne tida har brettet opp ermene og stått på.

– Jeg er svært glad for den satsinga Marine Harvest har hatt på oppdrett av kveite, og det er ingen tvil om at det har lagt et godt grunnlag for videre drift. Dette er en veldig god dag for oss i Sterling og det bør også glede resten av kveiteoppdrettsnæringa, sier Skretting.

Han mener den nye eieren vil tilføre unik kompetanse i moderne industrielle løsninger.

– Det er gledelig at vi deler den samme filosofi om at «lidenskap tiltrekker lidenskap», tilføyer oppdrettsleder Trond Sandvik.

– Ideelle

– Vi fant fort ut at de nye eierne var ideelle medspillere. Med de på laget kan våre strategier utvikles og gjennomføres til glede for alle og ikke minst forbrukeren, sier Skretting.

– Sterling White Halibut AS har i en årrekke laget et førsteklasses produkt. Vi ser fram til å videreføre dette i tett samarbeid med Magnus Skretting og Trond Sandvik og deres flotte medarbeidere, sier Jan Johnsen og John Grøtte som sammen eier Tec Con Holding AS.