Dvale-TV i sommer

  Foto: Birger Aarmo

arkiv


Det er underlig hvor fort man glemmer. I morges skulle jeg ha min daglige morgenrunde med nyheter og politisk Kvarter på NRK1, men neida, det gikk ikke. «Ingen sending» sto det enda jeg tydelig kunne se Arne Hjeltnes prate om et eller annet.

Arne Hjeltnes er altså definisjonen på «Ingen sending»


Det jeg hadde glemt var at det samme skjedde i fjor og noen år før det. NRK TV går inn i en dvale der ellers så oppskrytte «samfunnsoppdraget» blir satt på vent i to måneder. I stedet blir vi foret med repriser en masse langt utover hver dag. Først mot kvelden begynner erkjennelsen av at vi er et levende samfunn å sige inn over statskanalen. Før dette skjer, blir vi foret med munter mat (!) og kamp om antikviteter på den danske landsbygda.

Jeg har mange ganger lurt på dette med all denne matlagingen på tv. Blir vi bedre kokker av dette, eller sitter vi bare og registrerer hva som skjer før vi går tilbake til ferdigpizzaen? På sommeren virker som om at det er en regel at minst ett kveldsprogram må ha med matlaging på direkten slik at de medvirkende kjendisene slipper å gå hjem på tom mage.

Jeg må ha med nyheter hver dag. NRKs første nyhetssending på TV i sommer starter klokka 12. Da har over halve døgnet gått uten at NRK TV har en eneste nyhetssending.

Nå har jo Stortinget omtrent tre måneder pause (lenger enn lærerne), men det kan skje ting ellers i verden før klokka blir 12 her hjemme. Eneste unntaket fra dette er kommende fredag.


Da bryter NRK dvalen og sender nyheter etter folkeavstemmingen i Storbritannia. Redningen får bli TV2 Nyhetskanalen og STV. for sommerutgaven av NRK betyr «Nasjonal Reprise Kanal»


Som pensjonist har jeg ikke ferie, så jeg slipper å gå i dvale. Skulle det skje noe, får dere høre fra meg. Kanskje kommer jeg på banen før NRK? Time will show.