NAMSOS: Bussen fra Trønderbilene traff bomstasjonen med full kraft og trakk den anslagsvis 30 meter bortover vegen før ferden stanset.
Skadene ble så store at ingen foreløpig kan si når stasjonen er operativ igjen.
Les også: Buss meide ned bomstasjonen
Det oppsto trafikk-kaos da en buss kjørte inn i bomstasjoen på Østbyen mandag formiddag.
Buss meide ned bomstasjonen
Det oppsto trafikk-kaos da en buss kjørte inn i bomstasjoen på Østbyen mandag formiddag.
Jobber for å få oversikt
Daglig leder i Namdal bomvegselskap, Marius Maske, befant seg i Trondheim da uhellet skjedde. Utover dagen mandag jobbet han for å skaffe seg oversikt over omfanget på ødeleggelsene.
– Det er Statens vegvesen som er eier av bomstasjonen, og de har dirigert folk til stedet for å ordne opp, sier Maske og legger til:
– Først må vi få oversikt over hva som er ødelagt. Deretter kan vi se på hvilke konsekvenser dette får og hvordan vi skal løse problemene.
Det som er klart er at bomstasjonen på Østbyen bokstavelig talt ligger nede for telling.
– Og så lenge bommen ikke klarer å registrere biler, vil folk kunne passere gratis, medgir Maske.
– Hvor mye tar bommen på Østbyen inn per dag?
– Rundt 30.000 kroner. Og beløpet vil øke betydelig inntil ny bom kommer opp, svarer Marius Maske.
Halvannen million
Overingeniør Kåre Inge Viken i Statens vegvesen hadde mandag ikke oversikt over hvor lang tid det vil ta å få på plass en ny bom på Østbyen.
– Vi er i ferd med å sjekke ut om vi har liggende utstyr på lager som kan brukes i Namsos. Selve bomportalen er nok ødelagt, sier Viken som opplyser at en bomstasjon koster om lag halvannen million kroner.
– Vi holder bilfører ansvarlig. Dette blir en forsikringssak, men om forsikringa dekker tapt inntekt (30.000 kroner per dag, red.anm.), er lite trolig, sier Viken og tilføyer:
– Utstyret i Namsos er ødelagt, det er det ingen tvil om. Hvor lang tid det vil ta før vi får montert ei ny bomløsning, kan jeg ikke si per nå.