Grunneierne sier nei og tja

Den ene skogeieren avviser kontant å komme kommunen i møte. Den andre er heller ikke positiv, men sier han i det minste vil sette seg ned med kommuneledelsen og høre hva de har på hjertet.

Lokker ikke: Toppen av kulturhuset skimtes så vidt mellom trærne. Men fra bilene på E6 er det helt usynlig. 

arkiv


GRONG: – Svaret på den forespørselen, om den kommer, er et klart «nei». Det blir ikke noe av. Og kommunen vet veldig godt årsaken til det svaret, sier Kjell Arvid Lysberg.

Han eier brorparten av strandskogen som i dag skjermer så å si alt innsyn fra E6 til det nye kulturhuset og resten av Grong sentrum.


Strekker seg langt


Resten av skogen er det Jostein Fossland som eier. Han er ørlite mer positiv enn Lysberg til å komme kommunen i møte. Men det er ikke så mye som skiller de to grunneierne.

– Jeg vil nok sette meg ned og snakke med dem for å se om vi kan bli enige om noe. Så langt vil jeg iallfall strekke meg, sier han når NA ringer.


Vil ikke se biler


– Jeg er opptatt av laksefiskerne og deres behov, legger han til.

Både Lysberg og Fossland har inntekter fra lakseturister, og sier at tilbakemeldingene fra dem som kommer for å fiske i Namsen er entydig.

– De ønsker ikke å sitte i båtene og se på hundrevis av biler som kjører forbi når de fisker. Så det må være en del skog der, sier Fossland.