Vil gi 200.000 kroner til mineral-leting

Mineralprosjektet i Skorovatn er sikret fullføring når næringsfondet i Indre Namdal bevilger ekstra penger i onsdagens møte.

Vil Bidra: Jenny Domås. 

arkiv

NAMSSKOGAN: Prosjektet Kartlegging av ny gruvedrift i Skorovatn, skulle etter planen sluttføres i 2016. Men etter å ha brukt mer enn 500.000 kroner over budsjettet på 968.000 kroner fra oppstarten i 2014, har prosjektet måttet søke ekstrabevilgninger.

Til sammen mangler prosjektet 450.000 kroner for å gjennomføre de siste undersøkelsene, kommer det fram i ei saks- utredning gjort for regionalt næringsfond for Indre Namdal, som møtes i Namsskogan onsdag.

Jenny Domås, næringsfondets sekretær, foreslår å bevilge 200.000 kroner til sluttføring av prosjektet. Resten av midlene skal hentes inn fra Namsskogan kommunes næringsfond og Mineralske ressurser i Indre Namdal.

Pengene skal brukes til å gjennomføre bakkegeofysiske undersøkelser av metallmalmforekomsten i Skorovatn.

Tidligere er det gjennomført geologisk modellering, innsamling og systematisering av geologisk informasjon, i tillegg til flybårne geofysiske målinger. Det er de sistnevnte undersøkelsene som er årsaken til kostnadssprekken.