Øver til jul i juni

Det er lenge til jul, men Kolvereid storband og mange flinke solister er allerede i gang med oppkjøringen.

JULEMUSIKK I SOMMERSOL: Allerede er øvingene til Kolvereid storband sin julekonsert i gang. Bak fra venstre: Bandleder Eskil Laukvik, sponsor Steinar Moe fra Norbolig As, musikalsk leder Øyvind Nordstrand. Foran: Solistene Adrian Jørgensen, Kristin Palec Iversen og Eirin Trøbak. 

arkiv

KOLVEREID: – Det er tidlig å begynne å snakke om julekonserter allerede nå, men siden vi kommer på banen med et helt nytt konsept tror vi det er viktig å være tidlig ute for å fortelle om prosjektet slik at andre kan hjelpe oss med å unngå arrangementskollisjoner, sier musikalsk leder i Kolvereid Storband, Øyvind Nordstrand.

I tillegg har de så stor tro på konseptet de har laget, at de ikke klarer å vente med å fortelle om det.

– Vi hadde lyst til å lage et juleshow med storbandmusikk. Og da blir det mye amerikansk julemusikk, sier leder for storbandet, Eskil Laukvik.

Siste lørdag før jul stiller de på scenen i Kulturhuset på Kolvereid. Men ikke alene.

– Vi har fått med oss hele 12 supre solister fra Vikna, Nærøy og Bindal som vil synge sammen med oss, sier Laukvik.

Da de hadde bestemt seg for konseptet satte alle bandmedlemmene seg ned og noterte navn på gode sangere.

– Vi valgte ut 12 som vi kontaktet, og alle samme svarte ja umiddelbart, sier Nordstrand.

Nytt og spennende

– For meg er dette noe helt nytt. Jeg har aldri sunget med storband før, og det blir veldig spennende, sier lagets yngste solist, Kristin Palec Iversen (12) fra Kolvereid som ikke synes det er det minste skummelt å stå fremst på scenen med et stort band i ryggen.

– Kjempeartig konsept. Jeg har sunget på julekonserter før, og har sunget med storband. Men ikke i kombinasjon, sier Eirin Trøbak fra Vikna.

Også Adrian Jørgensen er med på solistlaget.

– Det er klart jeg sa ja. For det første er det artig å spille på heimebane etter to år med MOT-turne. I tillegg blir det styggelig artig å synge med storband, sier han.

Med på laget er også sponsor Norbolig AS som går inn med penger for å hjelpe bandet med å holde billettprisene nede. For profesjonalitet i alle ledd koster.