Håper på 2.000 besøkende i løpet av sommeren

Byr på opplevelser

Torsdag åpnes dørene til Opplevelsessenteret i Rock City. Et samarbeid mellom Namsos kommune, Rock City og Scandic Rock City gjør det mulig å holde senteret åpent mange timer hver dag.

ÅPENT HUS: Mange samarbeider for at Opplevelsessenteret i Rock City blir åpent hver dag de neste to månedene. Fra venstre: Jan Aage Hals, Terje Lysholm, Roger Grande, Jens Gerhardsen, som skal være turistvert og guide, Terje Adde, Bosse Iversen, Eskil Brøndbo og Eivind Berre. FOTO: BJØRN TORE NESS 

arkiv

NAMSOS: – Vi er glade for å kunne tilby publikum ei stor åpningsflate – fra klokka 10 til 21 hver dag, samt litt kortere tid i helgene. Tilbudet omfatter også tjenester knyttet til turistinformasjonen, forteller seniorrådgiver Terje Adde i Namsos kommune.

Hotell-direktør Terje Lysholm er glad for at Opplevelsessenteret løftes fram.

– For mange av våre gjester er det en plussfaktor å legge inn et besøk for å se på gjenstander og miljøet knyttet til trønderrockens historie. Jeg vil anslå at 65–70 prosent av våre gjester også besøker Opplevelsessenteret, og de er veldig godt fornøyde med totalpakken. Vi ser på Opplevelssenteret og hotellet som en helhet, sier Lysholm.


Ta vare på arven


Terje Adde mener det er viktig å få Opplevelsessenteret fram i lyset – og all oppmerksomhet knyttet til Åge Aleksandersens konsert i Royal Albert Hall, bidrar i så måte.

– Dette handler også om formidling av trøndersk kulturarv og kulturpolitikk. Når vi vet at Åges arbeider skal forvaltes av Nasjonalbiblioteket, er det viktig at vi i Namsos tar vare på vår del av arven og gjør den synlig og tilgjengelig. I den forbindelse er det også grunn til å si seg godt fornøyd med rapporten fra Museene i Sør-Trøndelag, som klart og tydelig slår fast at samlinga har stor museal verdi, sier Adde.


Stoltheten er tilbake


De negative opplevelsene knyttet til Rock Citys problemer, er historie. Nå er aktørene opptatt av å utvikle stolthet knyttet til Namsos sin status som musikk- og rockeby.

– Vi har hatt besøk av våre kolleger fra svenske Hultsfred som har havnet i en tilsvarende situasjon. I Namsos fikk de oppleve at rocken og musikken var integrert i bybildet i veldig sterk grad. Det er mange ting rundt oss i det offentlige rom som viser at det settes pris på musikken. Stoltheten har kommet tilbake, sier Eivind Berre som nå er etablert i Rock Citys gryende næringsklynge med sitt selskap.