Har sagt opp engasjementet i Namsos IL Fotball

Vil følge trener-drømmen

Per Inge Aagård har sagt opp engasjementet som trener i Namsos IL fotball. – Jeg ønsker å følge trenerdrømmen, og må prøve meg nå, sier han.

ØNSKER MER: Per Inge Aagård søker jobber i Trondheim. – Dette har ingen ting med Namsos å gjøre, men at jeg ønsker å følge trenerdrømmen min, sier han. 

MYE JUBEL: Per Inge Aagård har hatt mye å juble for som trener for aldersbestemte lag i Namsos. 

arkiv

NAMSOS: Aagård har de siste årene vært svært sentral i utviklinga i Namsos IL Fotball, først og fremst på ungdomsfotballen, men i år også som assistenttrener til Kjetil Hoddø på A-laget.

I 2015 ledet han Namsos G16 til å bli Trøndelags beste lag i klassen. I år har han hatt ei heldig hånd med Namsos J15, som sist helg vant Kippermocupen.

Går det som han ønsker, er det nye lag som nå får dra nytte av hans trenerkompetanse. For nå søker han nye utfordringer.

– Jeg må få understreke at dette ikke har noe som helst med Namsos IL Fotball å gjøre. Jeg har hatt kjempegod dialog med SU (sportslig utvalg), og skulle ikke mine planer bli som jeg tenker, vet de at jeg står parat til å gjøre en jobb for Namsos igjen, forteller han.

Til Trondheim

«Planene» han snakker om er i første rekke å få seg en jobb i Trondheims-området, og dernest komme inn i en klubb på et høyere nivå enn Namsos.

– Jeg er på jobbsøkerstadiet, for jeg er selvsagt avhengig av å ha en jobb å gå til. Når det gjelder fotballen er målet å enten jobbe som spillerutvikler i aldersbestemt fotball i en klubb på godt nivå, eller ha en trenerrolle i en av de øverste divisjonene. Om det blir i dame- eller herrefotball er ikke det vesentlige. Jeg er åpen for alt, sier han.

Trenerdrømmen

For Aagård legger ikke skjul på at han har ambisjoner.

– Det er jo hovedårsaken til at jeg tar dette steget. Jeg blir jo ikke yngre, og må gjøre det nå mens jeg kan. Jeg har også mål om å ta siste steget på trenerutdanninga, men om jeg får plass der er ikke opp til meg. Men det er lettere å komme gjennom nåløyet om man tilhører en større klubb, det er det nok ingen tvil om, sier Aagård.

Hadde Mjøndalen berget plassen i fjorårets eliteserie, så hadde han trolig vært i Drammen nå.

– Jeg lå an til å få jobben med utvikling av U15-, U17- og U19-lagene der, men det var avhengig av at de berget plassen. For det ville gitt økonomi til å satse på ei stilling der. Jeg har vel aldri holdt med Mjøndalen så mye som i fjor høst, smiler han.

Mjøndalen rykket ned, og derfor ble det aldri flytting til Drammen. Han var også i kontakt med Sandnes Ulf, uten at det førte til kontrakt.

Nå er det Trondheim som ligger nærmest til å bli hans neste stoppested.

– Det fine med Trondheim er at jeg har en sønn som er bosatt der, så det er en ekstra grunn til å flytte dit. Men det avhenger selvsagt av jobb, sier han.

Detaljorientert

I Namsos har han framstått som en trener med en tydelig spillestil, som er flink til å utvikle enkeltspillere og samtidig få disse til å passe inn i en helhet. Samtidig har han vært tydelig på viktigheten av å skape 24-timersutøver.

– Jeg er detaljorientert. Det er mange biter som må på plass for å skape et godt lag, og da er det viktig å ha fokus på detaljer.

– Og holdninger?

– Jeg har vært så heldig at jeg har jobbet med Brede Moe. Han har sagt at om du skal bli god, er det 10 prosent talent og 90 prosent holdning. Da sier det seg selv hvor viktig det er å vektlegge dette. G16-laget jeg trente i fjor var veldig dyktige her. Da vi var på cuper trengte jeg ikke mase om at de skulle spise etter kamp eller passe på å hvile nok. De gjorde det, sier han.

Ei fin tid

Flatangermannen har altså trent J15-laget i Namsos i år. Etter siste seriekamp mandag kveld, fortalte han jentene om sine planer, og at han har sagt opp engasjementet i Namsos.

– Det er en flott gjeng med jenter, og det ble noen tårer da jeg fortalte om mine planer. Jeg har hatt det fint i Namsos, men jeg føler tida er der for å prøve noe nytt. Det handler om at jeg ønsker å følge trenerdrømmen min, smiler han.