– Stjeler båtmotorer og frakter dem ut av landet

Det er oppdaget et nytt tyveri av båtutstyr i Flatanger. Politiet frykter at tyvegodset allerede er ute av landet.

VÆR PÅ UTKIKK: Operasjonsleder Dag Hjulstad oppfordrer folk om å følge med etter flere tyverier i Flatanger den sista tida.  Foto: NN

arkiv

NAMSOS: Mandag oppdaget en hytteeier i Jøssund at noen hadde stjålet både båt, motor og henger som sto ved hytta. Torsdag fikk politiet oppringing fra enda en hytteeier som savnet tre båtmotorer fra naustet sitt ved Hestdalsvatnet, om lag fem km vest for Jøssund. Tyveriet har trolig skjedd i løpet av de siste 14 dager.

Sammenheng

Det er tre mindre båtmotorer som er borte, to av dem av nyere dato. Tyveriet er anmeldt av hytteeieren.

Les også:

Tyver forsvant med båt, motor og henger

Alt som minnet om båtliv hadde forsvunnet da eieren kom tilbake til hytta.

– Vi regner med at disse tyveriene har en sammenheng og tror det er en organisert gjeng som har vært på ferde, forteller Dag Hjulstad ved politiets operasjonssentral.

Har dere håp om at tyvegodset vil komme til rette?

– Det er vanskelig saker å etterforske saker mot mobile vinningskriminelle. Vi frykter at det som er stjålet allerede har blitt fraktet ut av landet og kanskje solgt. Det har vært tilsvarende tyveri i flere andre politidistrikt, opplyser Hjulstad.

– Vær på utkikk

Hjulstad ber folk ta sine forholdsregler og være på utkikk etter ukjente biler av en viss størrelse. Noter gjerne nummer og en beskrivelse.

– Som regel snoker disse rundt en stund før de slår til og det er rimelig enkelt å klippe over en lås på et øde uthus og ta med seg det de finner av lett omsettelige ting, sier Hjulstad.

Politiet vet ikke om tyvene fortsatt befinner seg i distriket, men vil gjerne ha tips fra publikum hvis de observerer noe mistenkelig.