Åpner sommerutstilling på Norveg

Lys, mørke, landskap, gamle hus og natur er stikkord for utstillinga som nå har tatt plass på Norveg.

Ny utstiller: Nina Grindvik Sæternes er glad for å ha fått utstillinga med Eva Harrs litografier til Norveg. 

arkiv

RØRVIK: – Min bildefortelling handler om tilstander og stemninger, lys og mørke. Et indre landskap, fylt av symboler og detaljer fra det nordlige landskapet; mitt opphav og min viktigste inspirasjonskilde, sier kunstner Eva Harr.


Nordlig landskap


Lørdag åpner salgsutstillinga som kommer til å pryde galleriet på Norveg helt til midten av august.

– Eva Harr er en kjent norsk kunstner, og vi er veldig glade for å ha fått henne hit, sier Nina Grindvik Sæternes, formidlingsansvarlig i Kystmuseet Norveg.

Motivene i utstillinga er av gamle hus og nordnorsk natur.

– Jeg håper at noen av mine personlige bildetolkninger kan formidle en kombinasjon av tilhørighet, historie og poesi. Et hus er et ansikt, og kanskje det tryggeste vi vet, spesielt når vi kaller det en heim, sier Harr, som bor og arbeider i Oslo.


Kulturtilhørighet


Helt siden begynnelsen av hennes kunstnerkarriere har bildene kretset rundt denne tematikken.

– Min avstand til dette landskapet, etter 40 år i Oslo, har skapt en annen form for nærhet til den nordlige landsdelen og en større bevissthet rundt min kulturtilhørighet, sier hun.

"Eva Harr er en kjent, norsk kunstner, og vi er veldig glade for å ha fått henne hit"
Nina Grindvik Sæternes
Kystmuseet i Nord-Trøndelag


Kjent kunster


Harr har holdt utstillinger rundt om i Norge siden 1978, og har blant annet utsmykket hurtigruteskipet MS Richard With, laget flere bokillustrasjoner og vært programleder i NRKs serie Aqua fra 1997.

Hennes utdannelse har hun fra Statens håndverks- og kunstindustriskole og Statens kunstakademi. I 2007 åpnet Reine kultursenter i Lofoten ei permanent utstilling med ei fast samling arbeider.

– Det viktigste for meg er å skape en bildeverden som har min personlige signatur – og argument for naturens viktige plass i vår felles identifikasjon, sier hun.

– Her er det mulighet for å få se veldig mange fine bilder, og vi håper folk kommer innom i sommer for å ta en titt, sier Sæternes.