Vikna med som finalist i reiselivskåring

Fem grunner til å velge Vikna

Vikna er med som en av 10 finalister i ei ny kåring av Norges beste sommersted.

EN AV FLERE PLUSS: Vikna er blant ti steder som er nominert som Norges sommeersted. Det unike fiskeværet Sør-Gjæslingan er nevnt som en av flere grunner til å stemme på Vikna i kåringen til abcnyheter. 

arkiv

RØRVIK: Før helga lanserte ABC-nyheter sin nye sommerkonkurranse. De vil finne Norges beste sommersted.

Det er leserne selv om har nominert de ti flotteste sommerstedene i landet, og nå fram til 9. juli skal folket selv stemme på sin favoritt.


Fem gode grunner

Leserne har oppgitt fem grunner til at Vikna bør bli sommerstedet over alle sommersteder: Mulighetene til å oppleve et autentisk gammelt og fredet fiskevær på Sør-Gjæslingan. Bo i rorbuene der, og nyte omgivelsene på ei unik øygruppe.

En annen god grunn til å reise til Vikna i Namdalen er de store vindmølleparkene. Fra Ytre Vikna Vindpark blir man presenter for en fabelaktig havutsikt som strekker seg så langt øyet kan se både nordover og sørover. I tillegg er det utsikt over de mange tusen øyene som sprer seg innover mot la

Kystmuseet «Norveg» er også oppgitt som en av grunnene til at turister bør legge vegen innom Vikna i sommer. Her kan man bli kjent med Kyst-Norges utvikling gjennom 10 000 år. Bare synet av det spektakulære bygget som likner ei skute for fulle seil er en opplevelse i seg selv.

Også de nye næringene langs kysten er viet oppmerksomhet som grunn til å besøke Vikna. Med båten Sunniva får man opplevd Namdalskysten og skjærgården på nært hold mens man drar ut for å få et innblikk i hvordan man driver lakseoppdrett på Vikna.

Også nærheten til den unike geologien på Leka er brukt som argument for å lokke folk til å stemme på Vikna.

«Ta turen over til nabokommunen for å få en opplevelse utenom det vanlige. Hvis man ikke har vært i USA og opplevd Grand Canyon, kan man få en smakebit av det på Leka. Landskapet skinner som gull både i solskinn og regn», heter det i beskrivelsen på abcnyheter.


Sterk konkurranse

Det er sterke konkurrenter Vikna har i kampen om å bli sommerstedet for hele landet. Noen av disse betraktelig mer meriterte og omsnakket som steder og reise til på sommeren. De andre finalistene er:

Svolvær og Lofoten, Kragerø, Langesund, Skudeneshavn, Stavern, Brønnøy og Vestvågøy.

I denne konkurransen må det nok til en ganske betydelig mobilisering fra lokalbefolkningen på Vikna og i Namdalen for å nå opp.