Tangsprælldagan i Flatanger gikk av stabelen i helga

Morsomme spræll for store og små

Øyhopping, ansiktsmaling, hoppeslott og fest gjorde Tangsprælldagan til en suksess i år igjen.

Øyhopping: Tangsprell store konkurranse er øyhoppinga. I lørdagens kvalifiserings runde greide Mats Torsvik fire blåser, noe som holdt til en finaleplass søndag. 

Sklia: Mina Rye Wallum (fra venstre) og Ylva Christine Haagensen fikk god fart i sklia. 

Hopp og sprett: Brage Hågensen (fra venstre), Elvine Hågensen Langstrand og Emilie Strandheim Hågensen koste seg i hoppeslottet. 

Tangsprell 2016. Tobias Østvik. 

Ansiktsmaling: Iselin Nordhus fikk malt seg som en kanin. 

Godt besøk: Tangsprælldagan hadde rundt 2000 besøkende søndag. 

arkiv

LAUVSNES: Plask. Så bars det ut i vannet for namsosingen Mats Torsvik. Det holdt til fire blåser i øyhoppinga på Lauvsnes under årets utgave av Tangsprælldagan. Et resultat som holdt til plass i finalen søndag, og nok en tur ut i det iskalde vannet.

Totalt var ni stykker gjorde som Torsvik lørdag ettermiddag, og la på sprang over blåsene. Det var fullt på brygga med publikum, som heiet ivrig deltakerne på ferden over blåsene.


Fart og spenning

Mens de litt eldre hoppa på blåser, hadde Tangsprælldagan lagt det godt til rette for den yngre generasjonen. Barna gikk rundt med store smil da de hoppet i hoppeslott, fikk malt seg i ansiktet og seilte ut på havet i oppblåsbare bobler.

– Tangsprælldagan er så artig! Det er så mye forskjellig å gjøre, sier Mina Rye Wallum i det hun kommer fykende ned sklia.

– Ja, og det er så mye fart og spenning, legger venninna Ylva Christina Haagensen.

Jentene er enige om at sklia og godteriet som ble solgt i noen boder lenger ned i gata, er deres Tangsprællfavoritter.

– Jeg har reist fra Trondheim, og det er virkelig verdt turen til Tangsprælldagan, forteller Mina som også besøker sine besteforeldre på Flatanger.


Over 2000 besøkende


Det vrimlet med folk rundt på Lauvsnes denne lørdagsettermiddagen, og arrangørene gikk rundt med store smil om munnen.

– Til nå har det vært veldig bra besøkt. I løpet av lørdagen har vi cirka hatt to tusen besøkende, noe som er bra, og ganske på normalen, forteller Egil Steffensen, leder for Tangsprælldagan.

Tross 13 varmegrader og overskya så det ut til at de fleste storkoste seg mens det gikk

På campingplassen ladet folk opp til festen med Terje Tysland på lørdagskvelden.

– Jeg tror noe av grunnen til at folk kommer på Tangsprælldagan er at vi har et bra konsept med boder på dagtid, utekonsert på kvelden og at vi ligger så fint til, sier Steffensen.


Jubileum til neste år

Til neste år arrangeres den 30. utgaven av Tangsprælldagan, og det er noe som skal markeres litt ekstra.

– Siden det er jubileum til neste år, skal vi gjøre den litt spesiell. Hva det blir, kan jeg ikke røpe ennå, forteller Steffensen.