Snåsamannen vil støtte opp under nytt kirkeorgel i Ranemkirka

Tilfeldig møte gir støtte

Et ganske tilfeldig møte mellom avtroppende kultursjef i Overhalla og Snåsamannen resulterte i at Joralf Gjerstad setter av to dager til innsamling av penger til nytt orgel.

EN GLEDENS DAG: Et tilfeldig møte mellom hedersmannen Joralf Gjerstad og avtoppende kultursjef i Overhalla, Johan Ludvik Lund (til høyre) resulterte i en avtale om at Gjerstad skal hjelpe prest Anders Hammer og alle de andre engasjerte i å samle inn penger til nytt kirkeorgel i Overhalla. 

arkiv

OVERHALLA: – Dette er ei gledelig og litt spesiell historie. Jeg hadde min siste ordinære arbeidsdag som kultursjef i Overhalla sist fredag, og i den forbindelse var jeg innom Grande gård hvor jeg for første gang møtte Joralf Gjerstad, forteller Johan Ludvik Lund.

Mens de satt der kom praten inn på at enkelte fiskere som besøker Grande gård donerer noen kroner til innsamlingen til nytt kirkeorgel i Ranem kirke.

– Joralf satt og fulgte med i samtalen rundt bordet, og så kom han totalt overraskende med et tilbud om å være med å støtte opp under innsamlingsaksjonen, sier Lund.

To dager til kirkeorgel

– Dette var som sagt min siste arbeidsdag, så det ble litt hektisk å få alt organisert. Det ble noen telefoner til blant annet prest Anders Hammer og flere til før alt var spikret, forteller Lund.

Det opplegget de fikk til er at 23. og 24. juli kommer Joralf Gjerstad til Ranem kirke. Her kan folk komme å møte den gamle hedersmannen, og alle som vil kan bruke denne anledningen til å gi noen kroner til nytt kirkeorgel. Hvordan vi praktisk skal løse dette har vi ikke helt klarlagt enda, men det skal vi få til, sier Lund som er veldig glad for at Gjærstad på eget initiativ vil være med å støtte opp om et sårt tiltrengt orgel i den gamle kirka som stammer fra 1187.


Overraskende gave

– For oss er dette veldig gledelig, og totalt overraskende. Det betyr mye for oss at en mann som Joralf som har betydd så mye for så mange opp igjennom årene vil være med å hjelpe oss med innsamling av penger til orgelet, sier Eva Kaldahl som leder komiteen som står for blant annet pengeinnsamling.

– Vi har fått inn 650.000 kroner så langt, og det er vi glade for. Men vi mangler enda 2 millioner før vi er i mål, sier hun.

Hvor mye som kommer inn disse dagene Gjærstad gjester kirka har hun ingen formening om, men alt hjelper.

– Vi skal allerede nå i august skrive kontrakt med orgelbyggere.