Planlegger ny kunstgressbane på Spillum

Siste brikke omsider på plass

Spillum IL er en av mottakerne av årets spillemidler. Med hele 1,5 millioner kroner kan de realisere planene om en ny kunstgressbane på Spillum.

Endelig: Terese Lien og resten av fotballgruppa til Spillum IL er svært fornøyde med tildelinga av spillemidlene. 

arkiv

NAMSOS: Til å begynne med kan vi berolige dem som nå frykter at gressbanen på Spillum forsvinner. Det gjør den ikke.

– Gressbanen er så fin at den vil vi ikke kvitte oss med. Vi har i tre-fire år nå jobbet med å få i stand en kunstgressbane bak klubbhuset. Der det er ei grusbane akkurat nå. For å få dette til er vi nødt til å komme opp med til sammen fem millioner kroner, forklarer Lien.


Hjelper mye

– Da er det klart at disse spillemidlene kommer godt med, sier leder for fotballgruppa, Terese Lien, som ble nokså overrasket da NA overrakte den glade beskjeden om at de fikk hele 1,5 millioner kroner fra fylket."Jeg regner med at første spadetak går i jorda ganske raskt.

STIG ATLE VIKEN

Leder Spillum IL
– Jeg må nok innrømme at vi ble tatt litt på senga av denne nyheten. Vi har rett og slett ikke fått det med oss, men det er jo ikke det verste å bli overrasket med, sier Lien.

– Det er mye jobb med å få inn de nødvendige pengene til en slik bane. Vi startet med å sende ut andelsbrev til privatpersoner og gikk deretter på bedriftene. Men det var litt dårlig timing fra vår side da vi gjorde akkurat det, så vi fikk ikke inn så voldsomt mye der og da. I ettertid har vi snakket mye med sponsorer og lagt ned en del egeninnsats for å få inn de nødvendige midlene, sier Lien.

Dette er klubbens store prosjekt dette året, og Lien sier at det vil være en gledens dag når de endelig kan starte det fysiske arbeidet med selve banen.

– Vi skal legge ned den del timer i dugnad, så dette blir nok bra, sier hun.


Kjempemessig

Stig Atle Viken er leder for Spillum IL, og han deler Liens entusiasme og glede over å ha blitt tildelt spillemidler i år.

– Dette var på mange måter den siste brikken som falt på plass. Vi har tidligere fått midler fra Gjensidigestiftelsen, men på forutsetning at vi hadde resten av finansieringa på plass. Det har vi nå. Flere har kjøpt andeler i banene, noe det fortsatt er mulig å gjøre. Og vi har fått inn flere gode sponsorer. Jeg regner med at første spadetak går i jorda ganske raskt nå, sier Viken.

Ifølge lederen for idrettslaget er spillemidlene helt nødvendig for at klubben skal få realisert prosjekt som nettopp denne kunstgressbanen.

Han er likevel klar på at det er fotballgruppa i idrettslaget som skal ha all æren for at kunstgressbanen nå blir en realitet.

– Det betyr utrolig mye for Spillum at vi nå i realiteten får et helårstilbud for ungene når det gjelder fotball. Værforholdene er jo slik at det nesten ikke finnes snø i området om vinteren, slik at de som ønsker det har mulighet til å spille fotball året rundt.


Flere arenaer

Nå vil det være to store fotballbaner, noe som Lien håper og tror kan bidra til å øke rekrutteringa til fotballgruppa.

– Dette tror vi kommer til å bli veldig bra. Vi har jo i flere år arrangert RBK fotballskole, og nå vil det være to flotte arenaer hvor ungene kan boltre seg i, sier Lien.

På spørsmål om når kunstgressbanen kan stå ferdig vet ikke Lien gi et klart svar på.

– Vi hadde en plan om å starte grunnarbeidet i høst en gang, men vi vet ikke per nå, sier Lien.

Men det som er klart, er at det vil bli en flunkende ny kunstgressbane på Spillum om ikke så altfor lenge.