Starter opp nytt utdanningstilbud målrettet for næringslivet i Namdalen

– En fantastisk dag

Etter et års hardt arbeid, kan industrimiljøet på Skogmo slippe jubelen løs. Til høsten er et spesialtilpasset utdanningsløp for håndverkere i Namdalen på plass.

NAVET: Styreleder Svein H. Karlsen og daglig leder Sven Egil Ristad i Skogmo industripark tok med seg Marte Jensen i Overhalla Gruppen opp på taket av kornsiloen i går ettermiddag. Nå håper de at alt næringslivet de kan se derfra skal få glede av det nye studietilbudet i Namdalen. 

Fant penger: Fylkesrådet, her ved Terje Sørvik. 

arkiv

SKOGMO: – Det har gått veldig fort på slutten og mange biter har falt på plass samtidig, Det er bare litt over et år siden vi begynte å jobbe med dette, sier daglig leder Sven Egil Ristad ved Skogmo industripark.

Noen timer før NA møter ham, har nemlig fagskolestyret i Nord-Trøndelag fylkeskommune, vedtatt at det skal opprettes en fagskoleutdannelse for bygg og anlegg i Midtre-Namdal.

– For våre bedrifter betyr dette at det blir lettere å rekruttere nye folk, samt behold de som allerede er ansatt. I tillegg styrker det næringslivet i regionene. Flere kompetente folk setter våre bedrifter i stand til å ligge i forkant av utviklinga, sier Ristad og legger til:


Praksis og teori

– Det viktige for oss er at flere kan få denne kompetansen mens de jobber for en lokal bedrift. De trenger ikke reise ut for å få utdannelsen. Og utdanningsløpet er tilrettelagt lokale forhold.

– Vi trenger stadig flere av dem som både har praktisk og den type ansatte vi nå vil få flere av. Dere skal ha all mulig honnør for arbeidet som er gjort, skryter Marte Jensen, markeds- og kommunikasjonsansvarlig hos Overhalla Gruppen.


Skreddersøm

– For oss er det godt å levere på en direkte bestilling fra næringslivet. Utdanning og næring er noe av det viktigste vi holder på med. Og da er det fint at fylkeskommunen er den foretrukne partner, når industrimiljøet på Skogmo jobber fram et sånt tilbud, forklarer fylkesråd Terje Sørvik (Ap).

– Her har næringslivet laget skreddersømmen, og så kan vi bidra med at de kan levere den, legger han til.


20 studieplasser

Han opplyser at det nye tilbudet vil ha en årlig kostnad på mellom 500.000 – 600.000 kroner.

Tirsdagens vedtak betyr at folk med fagbrev og praksis, fra og med august kan starte et utdanningsløp med base i Namdalen.

Etter endt utdanning, som tar 3,5 år, får de tittelen fagskoleingeniør. Utdanninga er i regi av Stjørdal fagskole som lokalt samarbeider med Olav Duun og Grong videregående skoler. Det er opp til 20 studieplasser.