Demenskafeen fem år

Tirsdag hadde Demenskafeen femårsjubileum. Det ble feiret med åpen ellevekaffe, fylt med god stemning, mat, kaffe og musikk.

FEMÅrsjubileum: Lise Vannebo er fornøyd med oppmøtet under årets jubileumsfeiringa. 

arkiv

NAMSOS: Hver siste tirsdag i måneden arrangeres demenskafe i Sagstua på Sagtunet. I går møtte rundt 40 personer opp for å feire jubileet sammen.

– Det er utrolig morsomt at så mange har tatt seg tid til å komme. Tilbudet har blitt mer og mer populært de siste årene, så det er godt å se at det er mange som benytter seg av muligheten til å møtes og være sammen, sier medlem av Namsos demensforening, Lise Vannebo.


Vafler og kaffe

På hver samling blir det servert vafler og kaffe, samt at det er underholdning. Jubileet denne uka ble feiret på samme måte.

– I dag kommer kommer det folk hit som skal spille og synge litt for oss. Vi serverer også mat, og har for anledninga byttet ut den tradisjonelle vaffelen med snitter, forklarer Lise Vannebo.

Demenskafeen har helt siden starten i 2011 vært en plass der familie, naboer og mennesker som lider av demens kan møtes å være sammen i et fellesskap.


Turvenner

– I 2011, da kafeen først ble et reelt tilbud, begynte vi også med noe som kalles frivillige turvenner. Her jobber 52 frivilige som tar med seg demente ut i byen for å møte nye mennesker og nye omgivelser, noe som hjelper veldig på det sosiale. I tillegg kommer de da også hit. Noe som er ei veldig fin kobling der alle kan møtes og være sammen. Både frivillige turvenner og Demenskafeen er viktige tilbud som skaper et godt miljø og samhold, påpeker Lise Vannebo.