– Utrolig givende stund

Det var god stemning da frivillige og beboere ved Namsos- bo og servicesenter samlet seg utafor ei av avdelingene med vaffel og kaffe for å nyte det fine været.

FORNØYD GJENG: Stemningen var på topp da folket samlet seg for å nyte været. Fra venstre: Randi Bergmann, Kari Hasfjod, Gerd Nordmeland og Åshild Grande. 

arkiv

NAMSOS: - Vanligvis er vi en gjeng frivillige som tar med oss ei gruppe ut for å drikke kaffe eller gå en liten tur. Men nå som det ble så fint vær, bestemte vi oss for å utnytte dagen. På den avdelinga vi er nå er det ingen aktivitører, siden den er stengt. Derfor passet det bra å ha det her, forklarer Gerd Nordmeland som jobber som frivillig ved senteret.

For anledninga var det til sammen åtte frivillige som møtte opp. Det er tydelig at det ikke bare er dem som bor der som setter stor pris på det som organiseres.

– Det er utrolig trivelig å jobbe som frivillig her. Det er veldig hyggelig når vi er på kaffeturer eller liknende at folk tar seg tid til å slå av en prat. Jeg har jobbet som frivillig her i fem år og trives godt med det. For de som bor her på Namsos bo- og servicesenter vet vi at det er veldig godt få det å komme seg ut en tur. Jeg synes arbeidet her er utrolig givende, smiler Kari Hasfjord.

Jobben som frivillig er vikitig, og for mange er jobben disse gjør et lyspunkt i hverdagen. De forskjellige aktivitetene som arrangeres er lagt opp ut fra helsetilstanden til de som skal bli med. På denne måten fungerer det slik at alle kan delta. Vaffel og kaffe utenfor bygget var en av aktivitetene de aller fleste fikk med seg.

- Det er godt å være så nært, samtidig som det er godt å være ute i det fine været. Jeg synes det er veldig godt å komme meg ut en tur, forklarer beboer Åshild Grande.

De aktivitetene de frivillige organsierer er ikke bare for de som er beboere ved senteret, men også for de som bare ønsker å ha noen å ta en kaffetår med.

- Det er utrolig hyggelig når flere ønsker å være sammen med oss, noe som faktisk har hendt et par ganger før. Det er åpent for alle som ønsker det, smiler Kari Hasfjord.