Fortsatt gratis buss for barnehagebarn

Fylkeskommunen gjør prøveordninga med at barnehagene gratis kan bruke ledig busskapasitet til et fast tilbud.

FYLKESRÅD: Tomas Iver Hallem. 

arkiv

NAMSOS: Fylkeskommunen har siden september 2015 og fram til i dag hatt et prøveprosjekt med gratis buss for barnehagebarn mellom klokken 09.00 og 14.00 hverdager. Det har vært så vellykket at ordninga blir permanent fra 1. juli.

Ved å utnytte ledig kapasitet på bussene midt på dagen har barnehagebarn i hele fylket, i hovedsak i bynære strøk, kunne utforske lokalområdet som ikke er i gangavstand. Innspillet kom opprinnelig fra en styrer i en barnehage på Levanger.

Siden etableringa i fjor høst har det vært en stor økning i bruken av tilbudet. I mai 2016 ble det utstedt over 900 gratisbilletter til barnehagebarn og ansatte. Barnehager i Namsos har vært de ivrigste brukerne.

– Vi er så fornøyde med at vi kan bidra til gode opplevelser for våre yngste innbyggere. En kreativ ide fra ansatte i en barnehage har blitt en suksess og det er akkurat slik vi ønsker at det skal være i Nord-Trøndelag, sier fylkesråd for samferdsel og miljø, Tomas Iver Hallem i en pressemelding.

Han forteller at tilbudet har gjort at barnehager kan dra til steder som også inspirerer barna til å være fysisk aktive på andre steder enn de vanligvis drar på tur.

– Ikke minst har det veldig stor betydning på en svært begrenset økonomi til barnehagene når det kommer til å kunne betale for bussturer, sier Hallem.